Sara Mearns ve Jamar Roberts bunu biliyor: Dans zor aşk

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Sara Mearns ilk kez Jamar Roberts ile bir stüdyoya geldiğinde, aynı dans bezinden kesildiklerini biliyordu. “İkimiz de aynı enerjiye sahiptik 'Ne yapıyoruz?”

Geçen yaz Mearns, her iki sanatçının da ikamet ettiği Vail Dans Festivali'nde Roberts tarafından yapılan bir çalışmada işgal edildi. Mizah anlayışı haklıydı. Dans severler ve dans amirleriydiniz! Enerjileri arttı.

New York City Balesi'nin uzun zamandır yönetmeni olan 39 yaşındaki Mearn ve Alvin Ailey Amerikan Dans Tiyatrosu'nda önde gelen bir dansçı olan bir koreograf olan 42 yaşındaki Roberts, dans etmeye adanmıştır. Ama günün her saniyesinde değiller. Onun acılarını biliyorsun.

Vail'de Mearns, Perşembe günü New York Şehir Merkezi'nde açılacak olan merkez programındaki sanatçıları için ne yapacağını düşündü. Roberts ile çalıştıktan sonra, ” BT. “”

Ortaya çıkan işbirliği, Roberts'ın koreografisi ve Caroline Shaw'un müziği olan bir anne “, Mearns'ı olağanüstü bir diziyle birleştiriyor: eski Ailey dansçıları Jeroboam Bozeman ve Ghrai Devorsstokes; ve Miami City Balesi'nde Roberts ile tanışan Anna Greenberg. Sürpriz, Roberts'ın da onunla dans etmesi, ancak bu bağlam göz önüne alındığında mantıklı: iş dans etmek için bir aşk mektubu. Hem Roberts hem de Mearns için, onu izlemek için harcayan bir hayatın kanıtıdır.

Roberts, “Bence dans ve kariyerimiz, dansla ilişkimiz açısından çok benzer duygularımız var.” Dedi. “En azından benim için bir tür nefret nefreti.”

“Dans bir anne” neden dans ettiklerinin bir anısıdır. Programın diğer çalışmaları olan “Home değil” – Mearns, koreograf Guillaume Côté ve yazar Jonathon Young – bir dansçının bir rol için hazırlanırken yaşadığı mücadele olan dans tiyatrosuna bir gezi. “Denerseniz zıt olamazdınız,” dedi Mearns programdaki iki eser hakkında.

Son zamanlarda, Mearns ve Roberts, ortak duyarlılıkları, zamanları ve Dans'ın neden onlardan nefret etmeyi seven anne olduğu hakkında bir video röportajı için bir araya geldiler. Yoksa sevmekten nefret mi? Her iki durumda da, burada işlenen süreçler bu konuşmadan.

Peki nasıl Ki Dans eden bir anne?

Roberts
Dans, 18 yaşında profesyonel alana girdiğim zamandan itibaren çok büyüdü. Size zor dersleri veriyor. Dansın anneler seni ve bazen onlardan nefret edersiniz, ama ne olursa olsun onları seviyorsunuz. Ona sonsuza kadar yapıştın.

Bu işbirliği nasıl başladı?

Mearns
Bir parkta tanıştık ve bana sordu: “Oraya gidersen ne hissetmek istiyorsun? Sahneye hangi kafa alanında gideceksin? Ne bakmak istiyorsun?” Bana hiç bir parça sorulmadı. Neredeyse nasıl cevap vereceğimi bilmiyordum. Ancak bu konuşma o zaman kariyerimizde nasıl hissettiğimizi başladı.

Nasıl?

Mearns
İkimiz de çok uzun bir kariyerimiz vardı ve fazla: Çok sayıda bagaj, çok sayıda iniş ve çıkış, çok fazla acı – ama aynı zamanda birçok harika şey. 10 yaşındayken sahip olduğumuz sevgi ve sevinç hakkında konuşmaya başladık. Bu hala orada mı? Sadece bu aşamadaki insanlar bunu anlar veya bu soruyu cevaplar ya da cevaplayamaz ya da yapamazlar. Bu yüzden bir parça yapmanın çok güzel bir yolunu buldum.

Jamar, dansın nasıl hissetmesini istedin?

Roberts
Yavaş bir parça yapmak istediğimizi kabul ettiğimi hatırlıyorum. Çünkü bugünlerde her şey çılgınca, ben ve işim. Ve Sara'nın en rahat hissettiğini göstermesini istedim. Parktayken, “Sahnede ilk kişi olmak zorunda değilim.” Dedi. Muhtemelen birisi benim için koreografiye girmiş olsaydı söyleyebilirim bir şey. Katkının büyük ölçüde aynı olduğunu hissetmesini istedim. Seyircinin parçası olmasına rağmen, yüceltilmiş bir dans stüdyosu gibi hissetmesini istedim.

Mearns Ama eğer bu onun için yavaşsa, hızlı hareketin ne olduğunu bilmek bile istemiyorum.

Roberts Dinle, bunun iyi bir meydan okuma olduğunu söyledim.

Bu deneyimin bir kısmı başkalarıyla eşit olarak dans etmek mi?

Mearns
Sanırım ortak bir duruma sahip olmak istedim çünkü gerçekten sahip değilim. Daha büyük bir parçanın parçası olsam bile, genellikle Sara, bu senin hareketin. Kötü bir şeyin bununla ilgili olduğunu söylemiyorum, ama bir grupta dans etmeyi özlüyorum. Bu, birlikte dans eden ve aynı trende olan ve aynı yeri aynı hızda süren beş kişilik çok dar bir gruptur.

Jamar, neden oyunda olmak istedin?

Roberts
Bu bir tür derin bir soru. Yüklü. Koreografi başladığımda beni belli bir şekilde besledi ve zamanla balayı aşaması geçti ve böylece amaç sorunu devreye girdi. Büyük anlamda çok fazla amaç değil, günlük bir amaç. Bana aynı tür memnuniyet veya memnuniyet veren bir sonraki şey dans oldu.

Planınızı nasıl duyurdunuz?

Roberts
Sara'ya dedim ki: “Şovda dans edersem ne düşünürdün?” Sadece biraz endişeliydim çünkü Sara'nın şovu olduğunu düşündüm. Sara bir şey. Ben bir şeyim. Ve Sara'dan parlamayı uzaklaştırdığımda orada olmak istemedim. Ona ne dediğini söyle Sara.

Mearns Ünlem işaretleriyle bütün bir metni geri gönderdim. O anı bekliyordum. Ondan orada olmasını isteyemeyeceğimi sanıyordum. Bunu ona yapamam çünkü artık bu yerde olduğuna inanmıyorum ve zorlamayacağım.

Nasılsın? Dans ederken bu memnuniyeti buluyor musunuz?

Roberts
Dansdan ihtiyacım olanı elde etmek için sahneye, ışığa ve seyirciye gerçekten ihtiyacım yok. Yani evet.

Beni dans üreticileri ve dansçı arasında bölmek zor. Ama bence vücudunuzun bir şeyler yapmasını sağlamaktan aldığınız belirli bir kuvveti hatırlatıyor. Garip bir ego güçlendirici. Dansçıların sahip olduğu ilginç küçük bir araçtır.

Bundan bahsediyor musun?

Mearns
Oh evet. Demek istediğim, ikimiz de stüdyoda aynı şey yaptığımızda. İkimizin de hissi duyduğumuzu hissediyorum: “Bunun bugün olup olmayacağını bilmiyorum.” Ve sonra prova ruh haline girersiniz ve adımlardan ve sonra bu oluğa öğrenmeye başlarsınız. Bu inanılmaz bir duygu. Bunu benim için başka kimse yapamaz. Oraya varmalıyım.

Yıllar önce zirveye çıkmak çok daha kolaydı. Ama sonra her gün sürekli olarak geri dönüp bunu yap?

Neden dans etmeye başladığın bu yere dönebilir misin?

Roberts
Ben var. Görünmesem bile aşk her zaman oradaydı. Hiç kaybolmayacağını sanmıyorum.

Mearns Bir zamanlar bana bir anomali olduğum söylendi çünkü dans hakkında hissediyorum. Ben böyle hissetmiyorum herhangi bir şey Aksi halde hayatımda. Ve bazen bu beni dünyadan çıkardı. Bu beni yalnız ya da yalnız hissettirdi ya da başka birinden hoşlanmadı. Ama başka bir şekilde olmazdım, çünkü hayatıma adadım.