Miriam Miller, Şehir Balesi'ndeki 'Swan Gölü'ndeki spot ışığına giriyor

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Elegance'ın Miriam Miller'ı dışlamanın bir yolu var. Kolları kanatlar gibi açılır, parmak uçları yaprakları gibidir. 5 feet 10'da, uzun bacaklar ve elastik bir sırtlı, günlerce devam eden çizgi türüne sahiptir.

Ama bir vücut bale içindeki her şey değildir. Miller'ı bu kadar çarpıcı kılan şey gördükleri değil, içgüdüsel olarak hissettikleri şey: auraları. Kararlı ve yine de peluş, varlıkları sessiz bir komuta ve neredeyse sıradan benlik güvenine sahiptir.

Yakın zamanda ana dansçıya terfi ettiği New York City Balesi'nde 28 yaşındaki Miller, bu nadiren açık bir çayırdaki adımlara göz atıyormuş gibi sahnede dans etme yeteneğine sahip. “Seyirciler için icracı olan bale yapmayı sevmiyorum” dedi. Diyerek şöyle devam etti: “Daha içsel olduğunda ve seyirci onlara baktığında ve nasıl yaklaştıklarını ve keşfettiklerini görüyor.”

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde kendi dansçısı oldu – Miller bir başkasının kısmını değil, Miller'ın kendisi olduğu. Perşembe günü, “Swan Lake” de Odette -Modile'in çift rolünde ilk kez Siegfried olarak Chun Wai Chan. Her dansçı için bu baloyu giymenin ağırlığı hem teknik hem de duygusal bir performanstır. Zamanlama her şeydir. Miller'ın tutarlılığı güzelliğini yakaladı. Peki sen Ki Bir kuğu.

Miller, George Balanchine'nin “Yaz Gecesi Dream” de Titania olarak sadece birkaç ayını kutlayan bir çıraklık ile başlayarak 10 yıldır şehir balesi ile dans ediyor. Şehir Balesi gibi bir şirkette bile, çıkışların hiçbir yerden çıktığı bir şok oldu. Iowa City, Iowa'dan sadece bu laik sarışın kimdi? Gençti ve performansı mükemmel değildi, ama karizması ve sahneye emriyle açıktı.

Yıllar boyunca, “Kayıp Oğul” daki sirenin temsilleri ve “Onuncu Cadde'de Katliam” daki striptizci, cazibelerini çelik bir hesaplama veya mizahla kullanma yeteneklerini birleştirdi. Daha açık rollerde – “Agon” da ve Pam Tanowitz tarafından bale – sade, net bir canlılığı var. “Kendim için yaptığım ve kendimi kendimden koruduğum rolde tamamen emin olursam,” dedi, “ikinci dikkat için başvurmadan, nasıl algılandığımı kafamda olmadan dışarı çıkmamı sağlıyor. Sadece özgürce dans edebilirim “

Ama başka bir şey vardı: hayat oldu. Miller kısa süre önce Yukarı Batı Yakası'ndan Batı Chestian İlçesine taşındı. Son zamanlarda Fordham Üniversitesi'nde sosyoloji alanında küçük bir antropoloji eğitimi alan lisans derecesine sahiptir. Kimliğini şirket dışında buldu.

Bu sezonun başında, Balanchine'nin “Varyasyonları Pour Une Porte et Un Suupir” tarafından ikinci gösterisinden sonra Miller, müdüre terfi etti. Şirketin sanat yönetmeni Jonathan Stafford, planın “Swan Gölü” nden sonra ona reklam vermek olduğunu söyledi, ancak karar daha önce verildi. Onu istemiyordu, herhangi bir şey için endişelendiğini söyledi.

Miller yıllarca “Swan Lake” i ulaşılamaz olarak gördü. “Tüm bale hayatta kalabileceğimi veya bu adımlara hakim olabileceğimi düşünürdüm.” Dedi. “Kendimi şaşırttım çünkü içinde yapamayacağım hiçbir şey vermiyorum. Sahnede bir hikaye anlatmayı seviyorum ve onu somutlaştıran bir karaktere sahip olmayı seviyorum, ama kendi yolumda. “

Onlar için daha iyi. Duyguları abartmamaya odaklanır. Miller, “Bir rol, Odette veya Odile için gerekli değil,” dedi. “Biraz yapışkan olabilir.”

Bu hiç olmadığı bir şey. Müdüre tanıtımından önce ve “Swan Gölü” dans edeceğini öğrenmeden önce iyi bir yerdeydi. Dans etti ve kendine sadık kaldı. Meslektaşları ve üstleri tarafından saygı duyuldu. Ve bu sezon ilk kez Balanchine'nin “Konçertosu Barocco” da sertifikalandığında, belli bir sevinçle sahne aldı.

“Bunu yapana kadar nasıl hissedeceğinizi asla bilemezsin ve sonra nasılsın, oh vay” dedi. “Gerçekten düşünmüyorsun, ifademi nasıl tutmalıyım? Gülümseyecek miyim? 'Barocco' ile her zaman gülümsedim. “

Teşvik edilmeyi düşünmedi. “Desteklenmiş hissettim,” dedi. “Ve bu benim için önemli: eğer hala stüdyoda herkesle olmaktan hoşlandığımda iyi ilişkilerim olsaydı.”

Miller dengeli ve zekidir. Ciddi bir iş ahlakı var. Ve duygusallık için duyarlı değildir. Teşvik edildiğinde, mutlu ve şaşırmıştı, ama tam olarak gözleri değil. “Her şeyi üzerine konsantre etmek gibi değil,” dedi.

Ancak ertesi sabah işe gitmek için, 15 yaşında yapmış olduğu bir dileği hatırladı. Bir gün ana dansçı olacağı bir dilek. Sonunda ağlamaya başladı.