Hayatta kalma eğitimi ve çöp TV'nin bir karışımı

Mezopotamya

New member
Benim 1'den 10'a kadar olan negatif ölçeğimde, otobüs en altta on numaradadır. Bana göre bu, başkentin açık ara en sevimsiz ulaşım aracıdır. Hatta daha da ileri giderek, tekerlekli uzun mobilin dünyadaki en kötü ulaşım şekli olduğunu söyleyebilirim. Olaysız, zihinsel çöküntüsüz, acil frenlemesiz geçen bir otobüs yolculuğu yaşamadım hiç.

Aslında otobüs kullanmak çöp televizyon ve hayatta kalma eğitiminin bir karışımıdır. Yolcular istemeden anne ile çocuk arasındaki tartışmalara tanık oluyor. Ayrılıklar ve aldatma suçlamaları telefonda yüksek sesle bağırılıyor. Dinlemek mümkün değil, uzun metrodaki gibi kaçmak da mümkün değil. Otobüs virajı döndüğünde bir an için her şey sessizleşiyor; ayakta duran tüm yolcular deli gibi plastik tutamaklara tutunuyor. Sadece düşmeyin.

Bir kilometrelik yürüyüş otobüs yolculuğundan daha keyifli

Otobüse binmek zorunda kalmamak için bir sonraki trene kadar 30 dakika yürümeyi seviyorum. Ancak bazı günler başka yolu yoktur. Tıpkı bugün olduğu gibi: Peki ne olacak? Yağmur yağıyor ve giderek daha fazla insan otobüs durağına akın ediyor. Arabalar caddelerde yığılmış durumda. Otobüs gelmiyor, bir sonraki otobüs bile gelmiyor. Randevumu kaçıracağım.

Yağmurun altında sulanmış bir kaniş gibi mi duruyorsun? Hayır, teşekkürler. Cep telefonumdan bir sonraki S-Bahn durağını bulup yürümeye başlıyorum. Birkaç metre sonra neşem kayboluyor. Islak ayakkabım topuğumu çileden çıkarıyor. Bu otobüslerden ne kadar nefret ettiğimi düşünüyorum ve yağmurda öfkeyle yürüyorum. Son olarak tren istasyonu. Burada şu netleşiyor: Tren de gelmiyor. Yani yine otobüs.

Artık ayağımda tırnak büyüklüğünde bir kabarcık oluşmuştu. Cehennem gibi yanıyor. Daha da kötüsü bana ve otobüsü bekleyen 30 kişiye bir sarhoş katılıyor. Bize gülüyor, yağmurda dans ediyor ve şöyle bağırıyor: “Çok aptalsın. Buradan hiçbir otobüs geçmiyor.” Neyse ki bu bir yalan.

İlk olay otobüste tek ayakla meydana geldi. “O arkadaki köpek; Hoparlörlerden “Amzılı takın veya hemen buradan çıkın” sesi duyuluyor. Köpeğin etrafına bir bez bağlanır ve yolculuk devam eder. Yaşlı bir kadın komşusuna “Otobüs durumu giderek kötüleşiyor” diyor. “Gerçekten Rus ruletine benziyor. Otobüs bazen geliyor, bazen gelmiyor.”

Kendi kendime gülümsüyorum. Yanımda başörtülü ve kucağında çocuğu olan bir anne duruyor. Çocuk saçımı çekiyor. “Ah, bu kadar yeter” dediğimde anne şöyle diyor: “Seni ırkçısın.” Bu otobüs yolculuğunun özeti: ayağımdaki kabarcık yanıyor, randevumu kaçırdım, ceketim ıslak köpek gibi kokuyor ve ben bir Nazi'yim. Yeterince yaşadım; Şimdi yürüyüş botları ve yağmurluk alıyorum.