Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Açgözlü piyasa cambazlarının fiyat oyunlarına vatandaşımızı kurban etmeyeceğiz”

Mezopotamya

New member
Investing.com – MÜSİAD ödül merasiminde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün ödül alan bireyler, Türkiye’nin muvaffakiyet kahramanlarının küçük bir örneğidir. Felaket tellallığı ve mandacılık yapanlara karşı bu bir karşılıktır.” dedi ve iktisada dair şu açıklamaları yaptı:

• Çok yüksek enflasyon her insanın ortak sorunu. Enflasyon Avrupa’da son 30 yılın ve ABD’de son 40 yılın doruğuna çıktı. Birfazlaca ülkede istihdam azalıyor, üretim yavaşlıyor, borçluluk da yükseliyor.
  • Dünyadaki tüm bu olumsuz gelişmelerden Türk iktisadı de ister istemez etkileniyor. Üstelik kur baskısı ve rasyonellikten uzak fiyatlara karşın. Biz kur ve sıhhatsiz fiyatlarla da gayret ediyoruz
  • Güç ithal eden bir ülke olmamıza karşın tüketiciye en uygun fiyattan veren ülkeyiz.
  • Muhalefetin sabotajlarına karşın nükleer santralleri bitirmek için gece gündüz çalışıyoruz.
  • Fahiş fiyat artışlarının bir kısmının ekonomik gerçeklerle irtibatının bulunmadığını biliyoruz.
  • Hür piyasa sonları ortasında kazanmak yerine insanların ekmeğine göz diken ahlaksız fırsatçıların olduğunu görüyoruz. Bugün kabine toplantımız var, bunlarla ilgili bilgileri konuşup hızla hayata geçireceğiz.
  • Açgözlü piyasa cambazlarının fiyat oyunlarına vatandaşımızı kurban etmeyeceğiz.
  • Türkiye’yi kritik teknolojilerin pazarı yerine üreticisi haline getirme ülkümüzü sizlerin de dayanağıyla adım adım gerçeğe dönüştüreceğiz.
  • Türkiye’ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. Bu projeler için 3,5 milyar TL sabit yatırım ile 161 milyon TL AR- GE çalışması yapılacak.
  • Milletimiz için verdiğimiz bu kutlu gayrette üretmeye devam etmenizi bekliyorum.
Müellif: Necdet Erginsoy