Çin iktisadı, COVID-19 tedbirlerine rağmen büyümesini sürdürüyor

Mezopotamya

New member
Çin Devlet Kurulu Basın Ofisi tarafınca bu sabah düzenlenen basın toplantısında, mayıs ayında yurt ortasında salgını tedbire ve denetim durumunun genel olarak düzeldiği, üretim talebinin kademeli olarak toparlandığı, istihdam durumu ve mal fiyatlarının istikrara kavuştuğu ve ulusal iktisadın toparlanma ivmesi gösterdiği belirtildi.

Ulusal İstatistik Ofisi tarafınca bugün yayımlanan datalara bakılırsa, mayıs ayında tüketim mallarının toplam perakende satışları geçen yılın birebir periyoduna bakılırsa yüzde 6,7 düşerken, ulusal sabit değer yatırımı geçen aya göre yüzde 0,72 arttı, toplam mal ithalat ve ihracatı yıllık bazda yüzde 9,6 arttı ve belirlenen büyüklüğün üstündeki sanayi kuruluşlarının katma kıymeti yıllık yüzde 0,7 yükseldi.

Ocak-mayıs aylarında ulusa sabit yatırımı yıllık yüzde 6,2 artarken toplumsal tüketim mallarının toplam perakende satışları yıllık yüzde 1,5 düştü. Toplam mal ithalat ve ihracatı yıllık bazda yüzde 8,3 arttı ve belirlenen büyüklüğün üstündeki sanayi işletmelerinin katma pahası geçen yılın tıpkı periyoduna bakılırsa yüzde 3,3 yükseldi. Ülke çapında kentlerde ve kasabalarda 5,29 milyon yeni istihdam sağlandı.

Çin Memleketler arası Radyosu

-iDeal Haber Merkezi-