YEO’dan Azerbaycan’a dijital güç idaresi

Mezopotamya

New member
Teknoloji ve mühendislik şirketi YEO, Azerbaycan’ın tüm güç üretim tesislerini dijital teknoloji altyapısı ile izleyen Azerenergy Ulusal Yük Tevzi Merkezi projesini tamamladı. 22 Güç santrali ve 70 Trafo Merkezi YEO’nun hayata geçirdiği denetim, kumanda ve bilgi toplama sistemi ile takip edilecek.

Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan YEO CEO’su Tolunay Yıldız, “Azerenergy Ulusal Yük Tevzi Merkezi ile ülkenin tüm güç üretim tesislerini izleyen ve sürdürülebilir, kesintisiz güç imkanı sağlayan tam dijital teknolojilerin kullanıldığı dünyada az sayıda örneği olan bu tıp bir sistem tahlilini entegre ettik. Azerbaycan halkına ve devletine iyi olsun” dedi.

Tolunay Yıldız, “YEO olarak Azerbaycan pazarını epey önemsediklerini bu gayeyle yıllar evvel Azerbaycan’a gelerek ve burada YEO’ya bağlı olan lokal ISS firmasını kurarak Azerbaycan’a yüksek teknoloji ve başkan mühendislik tahlillerini taşımanın ne kadar yanlışsız bir karar olduğunu görmenin bugün memnunluğunu yaşıyorum.”

YEO’nun Azerbaycan’da daha evvel güç ve petrol alanları başta olmak üzere birfazlaca projeyi tamamladığını hatırlatan Yıldız, kelamlarına şu biçimde devam etti; “Azerbaycan için büyük kıymet arz eden ve ülkenin tüm güç şebeke idare sistemi projesini muvaffakiyetle tamamladık. Azerbaycan’ın tüm güç üretim tesislerini izleyen ve sürdürülebilir, kesintisiz güç imkanı sağlayan dijital teknoloji altyapısına sahip Denetim, kumanda ve data toplama sisteminin (SCADA) entegrasyonun gerçekleştirdik. Hayata geçen Azerenergy Ulusal Yük Tevzi Merkezi projesi ile 22 güç santrali ve 70 trafo merkezinin denetimi ve izlenmesi sağlanacak” dedi.