Yargıçlar bir hatayı zayıflatırsa, etkiler özellikle zordur

Mezopotamya

New member
Zaten çok unuttum. Bir veya iki doktor randevusu. Aylar önce sipariş ettiğimiz bir zanaatkar. Kapımızın önünde durdu, boşuna koştu.

Kartları aylar önce sipariş ettiğimiz ve ödediğimiz bir konseri zaten kaçırdım. Kocam ve ben evde oturduk. Güzel bir akşamdı. Cep telefonum titreyene ve bana 15 dakika içinde etkinlik yerinde olmam gerektiğini söyleyene kadar. Önce rahatsız olduk, sonra güldük.

Demanstan korkmak zorunda kalmadan böyle bir şey var. Nadiren profesyonel bir randevu gönderdim. Aslında kimseyi hatırlayamıyorum. Geçen gün, unutkan insanların özellikle zeki olduklarını bir çalışmada okudum, çünkü bilinçli olarak geçmişten gelen ayrıntıları unutmaya karar veriyorlar – günümüze yer açmak için.

Aha, diye düşündüm. Belki de bu yüzden hakimler çok unutkan. Her ne kadar şimdiki şeyleri daha çok seviyorlar. Hakimlerin aslında zanaatlarına ait olması gereken şeyleri nasıl unuttuğunu sık sık deneyimledim: tanıkları yükleyin, uzmanları bilgilendirin, sanıklara sahip oldukları hakları verir.

Geçen gün sanıkların bir adama işkence ettikleri söylendiği iyi saygılı bir süreçte oturuyordum çünkü muhtemelen sanıklardan birinin kızı ile bir şeyler vardı. Sanıklar arasındaydı. Bu yüzden süreç bir gençlik odasının önünde gerçekleşti. Herkes oradaydı: yargıçlar, hâkimler, savcı, savunucular, sanık.

Kayıp olan herkes, böyle bir davada zorunlu olan gençlik mahkemesi yardımıydı. Hakim birini yüklemeyi unutmuştu. Süreç askıya alındı. Yeni bir randevu kabul etti – elbette devlet maliyetleriyle.

Muazzam etkilere sahip küçük resmi hatalar

Bu daha sık olur: İlgili herkes bir Brandenburg bölge mahkemesinde hazırdı, oditoryum iyi doluydu. Ama hiçbir şey olmadı. Sabah 9, bir saat geçti. Kimse neden gitmediğini söylemedi. Konuşmacılar sohbet edene kadar: Hakim randevuyu kaçırmıştı. Sevildi, ancak Westbrandenburg'dan ülkenin doğusuna seyahat etmek zorunda kaldı. Sabah 9 yerine, prosedür 14:00 civarında başladı

Ama aynı zamanda cinayet süreçlerine çift katil davet etmeyen hakimler de deneyimledim. Zorunlu kelime, çocuğunu açmış olan bir sanık babasına verilmedi. Muazzam etkilere sahip küçük bir resmi hata. Sanığın revizyonu Federal Adalet Divanı tarafından onaylanmıştır ve sanık yeni yuvalandırılan süreçte daha düşük bir ceza almıştır.

Brandenburg'daki sanıkların yasadışı bir şekilde eski Tongrube Marienthal-trotheide (Oberhavel) içine girdiği en büyük çöp skandal vakalarından birinde, sorumlu yargıç akıl yürütmeyi zamanında tamamlayamadı.

Medyada, iki hafta boyunca uyardığı söylendi. Federal Adalet Divanı bu nedenle kararı gündeme getirmiştir. Brandenburg Yüksek Bölge Mahkemesi sözcüsü bu süreci gerçekte olmaması gereken bir felaket olarak nitelendirdi.

Herkes hata yapar. Ancak yargıda, neyse ki, özellikle zor olan yanlış kararlar veya başarısızlıklar vardır. Bu, yıllardır evinden endişe duyan Rangsdorf'un ailesi için açıktır. Luckenwalde Bölge Mahkemesinde hacizde evini inşa ettiği mülkü satın almıştı. Aile, bir mülk alımının devletten daha güvenli olmadığını düşündü.

Yanlıştı çünkü bölge mahkemesi orijinal sahibini yeterince aramamıştı. Aile uzun zamandan beri evlerini mülk üzerine inşa ettiği zaman, hacize itiraz etmişti. Haklı olarak, mahkemeler karar verdi. Bu sinir bozucu yasal anlaşmazlık henüz sona ermedi.