Yanı sıra TDK ne demek ?

CaRiZMa

Global Mod
Global Mod
Turk Dil Kurumu (TDK) Ne Demek?

Turk Dil Kurumu (TDK), Turkce dili, kelime hazinesi ve sozlugunun guncel gelismelerini takip etmek ve guncellemek icin kurulmus bir resmi kurumdur. TDK, Turkiye Cumhuriyeti'nin resmi dilini olan Turkce'nin gelisimini kontrol etmek ve guncellemek amacyla kurulmustur. TDK ayn zamanda Turkiye'nin ulusal dil olarak Turkce'yi tanmlamak ve koruma altna almak icin de calsr.

TDK'nn Gorevleri

TDK, Turkce'yi korumak ve gelistirmek icin cesitli gorevler ustlenir. Bunlar sunlardr:

TDK, Turkce dil bilgisini arsivlemek ve gelistirmek icin calsmalar yapar. Bu calsmalar, cesitli sozlukler, gramer kitaplar ve Turkce kelime hazinelerini icerir.

TDK, Turkce'yi tantmak ve korumak icin calsmalar yurutur.

TDK, Turkce konusan ulkeler arasnda iletisimi kolaylastrmak icin calsmalar yapar.

TDK, Turkce grameri ve sozcukleriyle ilgili arastrmalar, calsmalar ve raporlar yaynlamakla sorumludur.

TDK, Turkce'nin uluslararas konusulan diller arasndaki yeri ve onemi uzerinde durmak ve bunu arttrmakla gorevlidir.

TDK, Turkce ogretimini ve ogretim kalitesini artrmak icin calsmalar yurutur.

TDK ve Turkce Ogretimi

TDK, Turkce ogretimini gelistirmek icin cesitli calsmalar yurutur. TDK, Turk dilinin ogretimini desteklemek amacyla Turkce ogretim kitaplar ve egitim materyalleri olusturur. Ayn zamanda, TDK, Turkce ogretiminde kullanlan yontemleri ve teknikleri gelistirmek icin calsmalar yapar.

TDK, Turkce ogretiminde kullanlan kitaplarn ve egitim materyallerinin ucretsiz olarak dagtlmasn destekler. Ayrca, TDK, ogretmenlerin ve ogrencilerin Turkce ogretiminde etkililigini artrmak icin egitim programlar ve ozel calsmalar duzenler.

Sonuc

Turk Dil Kurumu, Turkiye'nin resmi dilini olan Turkce'nin gelisimini kontrol etmek ve guncellemek amacyla kurulmustur.