Mezopotamya
New member
Geçenlerde bir arkadaşım Berlin'in parklarına bir kaside yazmam gerektiğini söyledi. “Nedenmiş?” şaşırdığım cevaptı. Berlin'in yeşil alanlarına yönelik bu kadar coşkuya nadiren rastladım. Parklar hakkında ne düşündükleri sorulduğunda Berlinlilerin çoğu kayıtsız bir şekilde omuz silkerek tepki veriyor. Beni daha da şaşırtan şey kız arkadaşımın mümkünse her boş dakikasını Berlin'in 2.500 yeşil alanından birinde güneşin altında geçirmesiydi. Güneşlenmek, kitap okumak veya arkadaşlarınızla ucuz bira içerken oturmak için.
Bunların hiçbiri parkta düzenli olarak ya da keyifle yaptığım şeyler değil. Parks'a karşı güçlü olumsuz hislerim yok. Kullanımlarını görüyorum, daha temiz olmaları gerektiğini düşünüyorum, karanlıkta girmem. Uzun zamandır düşüncelerim bununla sınırlıydı. Benim için parklar her zaman bir amaca ulaşmak için bir araç olmuştur: Köpek sahibi olduğumda orada yürüyüşlere giderdim. Bir koşucu olarak parkın sessiz bölümlerini koşularıma dahil ediyorum.
Bunların hiçbiri parkta düzenli olarak ya da keyifle yaptığım şeyler değil. Parks'a karşı güçlü olumsuz hislerim yok. Kullanımlarını görüyorum, daha temiz olmaları gerektiğini düşünüyorum, karanlıkta girmem. Uzun zamandır düşüncelerim bununla sınırlıydı. Benim için parklar her zaman bir amaca ulaşmak için bir araç olmuştur: Köpek sahibi olduğumda orada yürüyüşlere giderdim. Bir koşucu olarak parkın sessiz bölümlerini koşularıma dahil ediyorum.