Viyana mı Berlin mi? Şikayet ettiğiniz takdirde Viyana’da ofisten yanıt alırsınız!

Mezopotamya

New member
Dün gece bir kez olsun iyi uyudum. Şöyle: Haftalardır limonlu buzlu çay renginde yüksek görünürlüklü yelek giyen erkekler (muhtemelen kadınlar da) yatağımın altındaki toprağı kazıyorlar. Eğer darbeli matkap kelimesi henüz mevcut olmasaydı, bu cehennem gürültüsü için icat edilmesi gerekirdi. Sonuçta yeni bir metro hattı oluşturulacak. Son şu anlama geliyor: 2026 yılında. O zaman hâlâ burada yaşayacak mıyım? Noel’i nerede kutlayacağımı bile bilmiyorum.

Kaza yaz sonunda başladı. Cüce madenindeki ejderhanın olduğu “Yüzüklerin Efendisi” sahnesindeki gibi yaygın bir gürleme, ritmik bir poltergeist’e ve sonunda herhangi bir tekno kulübünün takdirini kazanacak bir basa dönüştü; şaka değil, Haberları var, benim yatak titreşimi. Alkolsüz bar arabasındaki tıngırdayan şişeler göz önüne alındığında, oturma odasına taşınmak da anlamsız görünüyordu.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Ertesi gün annemin bu tür durumlarda her zaman yaptığını yaptım; dostane bir ses tonuyla, konuya kararlı bir şekilde ve tabii ki selam olarak “Sevgili Çalışan” ifadesini kullanarak bir e-posta yazdım. Birkaç saat sonra daire başkanından, Berlin’deki hiç kimsenin bunu yapamayacağı ve asla yapamayacağı son derece resmi bir yanıt geldi. Talebim Sulh Ceza Dairesi 36’dan Sulh Ceza Dairesi 64’e iletilecek.

Ancak daha sonra unutuldum, yani Alman patatesi gibi düştüm, bu sorun değildi çünkü gürültü birkaç haftalığına kesildi.

Bir sonraki tünel partisinde pijamalarımla öfkeli vatandaşların erişemeyeceği inşaat alanına koştum ve orada üzerinde kamu denetçisinin telefon numarasının yazılı olduğu bir tabela buldum (yatağa dönerken üçüncü kapıdaki komşuyla karşılaştım, uykuya dalmama yardımcı olması için likör önerdi). Ertesi gün akıllı telefonumda bilgi vermekten mutluluk duyan bir şehir idaresi çalışanı vardı. Tam bir çeyrek saat boyunca, dostane bir ses tonuyla ve kararlı bir tavırla, yerleştirme açıklıkları ve ses koruma kaplamaları, tünel geçişleri ve su geçirmez iç kaplamalar hakkında ders verdi.

Berlin dışındaki inşaat projeleri planlanandan daha erken tamamlanacak

Bütün bunlar beni birçok düzeyde heyecanlandırdı. Birincisi, daha önce maalesef Playmobil şantiye seti yerine Polly Pocket şatosuyla oynamayı tercih eden birine istasyon tüpleri ile rota tüpleri arasındaki farkı açıklamak için sabahın bu kadar erken saatlerinde bu kadar zaman harcamış olmasıydı. İkincisi, Berlin’in ötesindeki inşaat projeleri daha erken planlandığı gibi bitirilecek. Üçüncüsü, kısa bir süre sonra Bayan Yargıç Z. adına resmi olarak imzalanmış bir dijital mektup aldım; bu mektup, oldukça özet gerçekleri bir kez daha açıkça özetledi.

MA 37 inşaat polisinin demiryolu inşaatı uzmanına göre, “bu durumda inşaat işi ne yazık ki temelde gerekli”. Şöyle ifade edeceğim: Hofburg-Lipizzalılar en az Alman bürokratlar kadar yüksek sesle kişnediler.

Aslında hiçbir şey kazanılmamış olsa da, sonraki birkaç gece boyunca neredeyse barışmış bir şekilde uyandım, hatta likör içmeden bile, çünkü aslında hepimiz tek bir şey istiyoruz: görülmek. Belki de Berlin’e haksızlık yapıyorum ve orada ilerlemeye bağlı uyku yoksunluğu işkencesine karşı bazı öneri kutusu numaraları var, ancak kokain taksisi hakkında bilgi edinmek kesinlikle daha kolay. Bu arada Macks’in silikon kulak tıkaçlarını şiddetle tavsiye edebilirim.