Vincenzo Montella: Çocuklar epey çalışkan!

PeLe

New member
Vincenzo Montella: Çocuklar epey çalışkan! Muhteşem Lig takımlarından Adana Demirspor’da Samet Aybaba’dan boşalan teknik yöneticilik koltuğuna getirilen İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella, açıklamalarda bulundu.

Adana’ya gelişinin hayli sıradan biçimde gerçekleştiğini belirten Montella, “As liderimiz Metin Korkmaz, Roma’dan benimle buluştuktan daha sonra buraya gelip Lider Murat Sancak ile de tanışmak istedim. Buraya geldikten daha sonra da liderin ne kadar motivasyonu yüksek, amaçları yüksek olan bir insan olduğunu gördüm. Kulübün de bütün imkanlarını, alanlarını, binalarını gördüm. Her şey hakikaten başarılı olabilmek için var. O yüzden açıkçası epeyce rahat, süratli bir biçimde gelebildim” diye konuştu.

“Çocuklar fazlaca çalışkan, öğrenmeye açıklar”

İdmanda oyuncuları beğendiğini belirten Montalla, “Genel hissiyatıma baktığınızda hayli mutluyum. Çocuklar epeyce çalışkan, öğrenmeye açıklar. Aslında birkaç gün tam takım egzersiz yapamadık. Kimileri ulusal gruptaydı, kimilerinin hafifçeten sakatlıkları vardı. Tam takım çıkamadık fakat genel olarak baktığımızda amaçlarımıza ulaşmak için her şey var elimizde. Çocukların da ne kadar motivasyonlu olduğunu gördüm” dedi.

“Türk futbolu ne kadar ileriye gidebilirlerse gitmeye çalışıyor”

Türk futbolu hakkında da konuşan Vincenzo Montella, “Türk futbolu olarak baktığınızda daima büyüyen, ilerlemeye çalışan bir kesim olarak gördüm. Ne kadar ileriye gidebilirlerse gitmeye çalışıyorlar. Gayeleri olan bir futbol ülkesi. Ben futbolcuyken birkaç Türk grubuna karşı oynadım. Adana Demirspor’u da Mario Balotelli buraya transfer olduktan daha sonra takip etmeye başladım. Zira Balotelli’nin gelişi İtalya’da fazlaca büyük ses getirdi. daha sonrasında takip ettim” tabirlerini kullandı.

“Belirli varyasyonlarımız var”

Futbolcuların yeteneklerini incelediğini kaydeden Montella, “Ben futbol sistemim hakkında fazlaca bilgi vermeyi sevmiyorum ancak elimizdeki futbolcuların değeri şu biçimde ortaya çıkıyor; topa sahipken ya da sahip olmadıklarında ne yapmaları gerektiğini bildikleri anda genel olarak sistem oturtabiliyorsunuz. Bütün futbolcularla çalışma fırsatım olmadı lakin bizim makul varyasyonlarımız var. Futbolcular topla yahut topsuz ne yapmaları gerektiğini biliyorlarsa bu biçimde yetenekleri ortaya çıkıyor” biçiminde konuştu.

“Muazzam bir stadyumumuz var”

Fatih Karagümrük maçı hakkında da konuşan Vincenzo Montella, şunları söylemiş oldu:
“Fatih Karagümrük maçı beni heyecanlandırıyor. Çok fazla Seria A’dan gelen ve orada oynayan oyuncular var. Oranın hocası da İtalyan, kendisini tanıyorum. Genç bir hoca lakin nitekim fikirleri, ideolojisi olan bir hoca olduğunu söyleyebilirim. Taktiksel manada maçın kolay geçmeyeceğini söyleyebilirim. Futbol maçında birfazlaca durum var ve o durumlara nasıl tepki verdiğiniz değerli. O yüzden her şeye hazırlıklıyız, ona nazaran çalışıyoruz. Bizim bir daha sonraki maçımız Adana’da. O da beni hayli heyecanlandırıyor. Stadyumu gördüm ve muazzam bir stadyumumuz var. Taraftarımızın ve kentteki insanların bize yakın olduğunu birinci günden bu yana hissediyorum. Taraftarımız birinci maçta da gösterdiği üzere en epey stada giden unvana sahip. Bunun bizim için ekstra motivasyon olması lazım.”

“Yolumuza ilerleyeceğiz”

Lider Murat Sancak’ın kuvvetli bir gücü olduğunu vurgulayan Montella, “Etrafa güç saçabilen, yanındakilere güç verebilen insan yapısına sahip. Ben de kendisinden çok güç ve güç alacağım. Yolumuza ilerleyeceğiz” dedi.

KAYNAK: İHA