Viktoria Zeynep’in yeni gayesi 2024

PeLe

New member
Viktoria Zeynep’in yeni gayesi 2024 Türkiye’ye kısa kulvarda büyükler kategorisinde birinci Avrupa şampiyonluğunu getiren ulusal yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Paris’teki 2024 Olimpiyat Oyunları’nda da bu muvaffakiyetini yinelamak istediğini söylemiş oldu.

Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda, 400 metre ferdi karışık kategorisinde 4.30.45’lik derecesiyle altın madalya kazanan ve Türk yüzme tarihine geçen 23 yaşındaki ulusal atlet, Anadolu Ajansının sorularını yanıtladı.

Şampiyonadaki derecesiyle kendisine ilişkin Türkiye rekorunu da geliştiren Viktoria Zeynep, “Rusya’da ferdi en düzgün vaktimi yaptım. Bu yüzden çok memnunum. Kişisel vaktimi 3 saniye geliştirmek benim için küçük bir sürpriz oldu. Olimpiyatlardan evvel yurt haricinde ve ENKA’da güzel bir hazırlık devri geçirdim. Bu kadar çalışmanın karşılığını Rusya’da aldım.” diye konuştu.

bir müddetdir istediği dereceleri yapamadığını lakin bunu Rusya’da geride bıraktığını belirten ulusal atlet, “Performansımdan epeyce memnunum. Kendimi kuvvetli hissediyorum. Paris’te düzenlenecek 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin havuzdaki birinci madalyasını kazanmak için elimden gelenin en düzgününü yapacağıma kelam verebilirim.” tabirlerini kullandı.

“200 metre karışıkta gümüş alabilirdim”

Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’ndan evvel bir daha Rusya’nın Kazan kentinde düzenlenen FINA Dünya Kupası’nda çaba eden Viktoria Zeynep Güneş, şampiyonanın sonuna hakikat kendisini biraz yorgun hissettiğini söylemiş oldu.

İki tertipte da hoş sonuçlar aldığını lisana getiren ulusal yüzücü, “Avrupa Şampiyonası’nın sonuna gerçek biraz yorgun hissetmeye başladım. 200 metre kişisel karışıkta da 400 metrede olduğu üzere en âlâ derecemi yapabilirdim lakin olmadı. Biroldukca yarışa katılıyorsunuz, gücünüzü korumak kolay değil. 200 metre karışıkta bronz madalya aldığım için memnunum. Lakin doğal ki ferdi en güzel derecemi elde etmek isterdim, bununla da gümüş madalya kazanabilirdim.” değerlendirmesinde bulundu.

Çok ağır bir takvime girdiğini aktaran Viktoria Zeynep, dört hafta boyunca Hollanda’da Milletlerarası Yüzme Ligi’nde, aralık ayında da Abu Dabi’de Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası’nda çaba edeceğini kaydetti.

Türk yüzmesindeki gelişme

Ukrayna’daki iç savaş niçiniyle 8 yıl evvel Türkiye’ye yerleşen Viktoria Zeynep, bu mühlet ortasında yüzmenin büyük bir gelişim gösterdiğini söylemiş oldu.

ABD ve Avrupa’daki sistemlere bakıldığını, idman tekniklerinin incelendiğini anlatan ulusal yüzücü, “Türkiye’nin yüzmedeki geleceğini hayli parlak görüyorum. 2016 Rio Olimpiyatları’na yalnızca 4 yüzücüyle gittik, 2020 Tokyo’da ise 10 yüzücü vardı. Bu, büyük bir gelişme. Türk antrenörleri bilgiye daha rahat ulaşmaya başladı. Bu da atletleri daha yeterli hazırlamaya yardımcı oldu.” biçiminde görüş belirtti.

“Türkiye’ye fazlaca alıştım”

Türkiye’ye gelirken kendisini nelerin beklediğini bilmediğini belirten ulusal sportmen, “Benim için büyük bir değişimdi. Fakat her şey beklediğim üzere gelişti. Ailem burada ve fazlaca memnunlar. Kulübüm ve federasyonla ilgilerim düzgün. Bana sponsor oldular, mesleğimde yardımcı oldular.” dedi.

Ukrayna’yı vakit zaman özlediğini lisana getiren Viktoria Zeynep, “Ancak 8 yılda Türkiye’ye epey alıştım, arkadaşlarım oldu. Ülkemdeki üzere burada da bir etraf edindim. Ailemle ve arkadaşlarımla vakit geçirmeye çalışıyorum. Boğaz’da yürüyüş yapmayı seviyorum. İstanbul’da yaptığım ve dünyanın neresinde olursam olayım özleyeceğim küçük rutinlerim var.” sözlerini kullandı.

Üç yıl evvel Alanya’ya taşındığını anlatan ulusal yüzücü, “Ailemle epeyce vakit geçiriyorum. Orada daha farklı rutinlerim var, denize gitmeyi epey seviyorum. Kitap okuyorum, dizileri takip ediyorum. Köpeğimle ilgileniyorum. Üniversitede memleketler arası alakalar kısmında okuyorum ve son sınıftayım. Bu da benim fazlaca vaktimi alıyor.” diye konuştu.