Vestel, kesiminde 23’üncü kere ihracat şampiyonu oldu

Mezopotamya

New member
Vestel, elektrik-elektronik bölümündeki ihracat şampiyonluğunu 2020’de de koruyarak 23’üncü kere kendi alanında birinci oldu. 2020’de yaklaşık 2.1 milyar dolar kıymetinde gerçekleştirdiği ihracat ile Vestel, genel sıralamada da 4’üncü oldu.

Vestel’in genel sıralamadaki 4’üncülük mükafatını Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Şiddetli Holding İdare Konseyi Lideri Ahmet Güçlü, dal birinciliği mükafatını ise Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’dan aldı.

Gelirin yaklaşık yüzde 80’i ihracattan

Ödül merasiminde konuşan Şiddetli Holding İdare Konseyi Lideri Ahmet Kuvvetli, “Ülkemizin öncü üretici kümelerinden Güçlü Holding olarak teknoloji ve inovasyona yatırımlarımız sonucunda dünya standartlarının üzerinde bir anlayışla üretim yapıyor, hizmet verdiğimiz tüm alanlarda fark yaratıyoruz. İhracat faaliyetlerimizle ülke ekonomimize sunduğumuz katkıyı artırıyoruz. Ürettiği eser ve teknolojileri dünyanın 157 ülkesine ihraç eden Vestel, tam 23 yıldır dalının ihracat şampiyonu olarak muvaffakiyetini sürdürülebilir kılıyor. Vestel’in başarılarından gurur duyuyor, bu muvaffakiyetlerin katlanarak devam edeceğine inanıyorum, ülkemiz ismine iyi olmasını diliyorum.” dedi.

Vestel CEO’su Turan Erdoğan ise, “Vestel olarak ihracattaki istikrarlı başarımızı sürdürüyoruz. Tam 23 yıldır kesintisiz olarak bölümümüzde ihracat şampiyonuyuz. Vestel gelirlerinin yüzde 80’ine yakınını ihracattan elde eden bir şirket. Bu da, ürettiğimiz süratle gelişen teknolojinin dünyanın her yerinde kabul gördüğünün en somut ispatı. Biz sadece bir beyaz eşya ve televizyon üreticisi değil, bir teknoloji şirketiyiz. Katma bedeli yüksek eser ihracatı odak alanlarımızın başında geliyor. Akıllı konutlar, akıllı kentler, otomotiv elektroniği, batarya tahlilleri, sıhhat teknolojileri üzere geleceğin kesimlerine yatırım yaparak, ülkemizin teknolojide de bir dünya markası bulunmasına katkı sunmayı hedefliyoruz.” Halinde konuştu.