Vefa Küçük: Kimsenin adamı değilim, Fenerbahçe’nin adamıyım!

PeLe

New member
Vefa Küçük: Kimsenin adamı değilim, Fenerbahçe’nin adamıyım! Hakkında yapılan tenkitlere karşılık veren Fenerbahçe Yüksek Divan Heyeti Lideri Vefa Küçük, ”Ben Ali Koç’un adamıymışım. ‘Ali Koç’un adamı Vefa Küçük’ü devirelim, sırası gelince de Ali Koç ile hesaplaşalım’ diyorlar. Aziz lider varken bana Aziz Yıldırım’ın adamı dediler. Ben bir adamım lakin kimsenin adamı değilim Fenerbahçe’nin adamıyım” dedi.

Fenerbahçe’de, Kalamış Faruk Ilgaz Tesisleri’nde yapılan Yüksek Divan Konseyi Toplantısı’nda bir konuşma gerçekleştiren Yüksek Divan Şurası Lideri Vefa Küçük, ”İnşallah nisan ayına kadar yeni bir sıhhat önlemleri, bir daha bir ortaya gelme kısıtlaması olmadığı takdirde bu biçimde yeni lider, yeni divan heyeti seçilecek. Ben dahil şu anda Nail Kır, Sait Yılmaz adaylıklarını deklare ettilar, iyi olsun ve kendilerine muvaffakiyetler diliyorum. Geçen sene nisan ayında yapılsaydı bilk öncesinde nazaranvi bırakmayı düşünmüştüm lakin nazaranvi bırakacak genel heyet yapamayacağımız için mecburen vazifemizi sürdürüyoruz. Alışılmış ki adaylık herkese münasip. Seçim çalışması yapmak herkes için bir gerçek. Ben şu ana kadar huzurlarınızda yaptığım konuşmamın ötesinde bir daha aday olacağım halinde bir çalışma yapmadım. Her vakit da beyan ettim. ‘Ne vakit yapılırsa ben varım’ dedim. Ben varım derken, öbür benimle nazaranv yapacak arkadaşlarımızı da tespit etmek suretiyle heyet olarak varız. Bu geçen vakit içerisinde Nisan 2021 öncesinde başlayan karalama kampanyası var. Ben buradan kişi olarak rahatsızlık duyuyorum. Divan lideri olmak her üyemizin hakkı. Adaylığını açıklayan Sait Yılmaz’ın, Nail Kır’ın da hakkı. Lakin benim güya hakkım değilmiş üzere bana ve arkadaşlarıma dönük onur kırıcı, rahatsız edici kelamlar, yayınlar duyuyoruz. Üzerlerine görev olmayan insanların beni şahsım başta olmak üzere kötülediklerini görüyoruz. Ben 2014 yılından bu yana 8 yıldır bu gururlu bakılırsavi sizlerin oylarıyla seçilip ifa ediyorum. 2014 yılında bendilk evvelki merhum Yüksel Günay’ın vefatı üzerine o günkü liderimiz Aziz Yıldırım divan lideri olmamı istek etti. O vefat üzerine yalnızca divan başkanlığı seçimi yapıldı. Ben 1 sene eski idaresinden 4 arkadaşımla misyon yaptım. 2018 seçimlerinin öncesinde Ali Koç kulübe lider olmayı hedeflediğini ilan etmişti ve temaslara başlamıştı. Aziz Yıldırım’ın bilgisi dahilinde Ali Koç ve Semih Özsoy ile bir ortaya geldim. Bu beraberlik sırasında Ali Koç bana; ‘önümüzdeki günlerde divan başkanlığı seçimi var, devam etmeyi düşünüyor musun’ dedi. Düşünüyorum diye söylemiş oldum. ‘bu biçimde aday çıkartmayalım, Vefa beyefendisi destekleyelim’ dedi. Ben 2018’de o günün lideri ve lider adayının takviyesiyle ve sizlerin de oy vermesiyle arkadaşlarımla birlikte bakılırsavimizi devam ettirdik” sözlerini kullandı.

“Ben Fenerbahçe’nin adamıyım”

Aleyhinde kampanyalar düzenlendiğine de dikkat çeken Küçük, “Bu nisan ayında Allah nasip ederse nöbet değişimi ve yeni sandığa gitme olayı gerçekleşecek. Ben bir daha adayım. Benim için şunu yaymaya çalışıyorlar; Ben Ali Koç’un adamıymışım. ‘Ali Koç’un adamı Vefa Küçük’ü devirelim, sırası gelince de Ali Koç ile hesaplaşalım’ diyorlar. Aziz lider varken, bana Aziz Yıldırım’ın adamı dediler. Ben bir adamım lakin kimsenin adamı değilim Fenerbahçe’nin adamıyım. Ben hiç bir liderin yahut hiç kimsenin nazaranv almak, kalmak için ne uçağına bindim, ne yatına, ne teknesine bindim. Ben asırlık Fenerbahçe çınarının altında kendimi muhafazaya aldım ve onun gölgesinde Fenerbahçe ve hayattaki ömrümü tamamlamak istiyorum. Ben adam üzere adam olduğum için adayım. Bana bu özelliklerden dolayı oy verenleri başımda taşır, vermeyenlere hürmetimi koruma ederim. Bana muhalefet edenler, benim seçilmemi istemeyenler, beni bıktırmak isteyenlere kelamım var. Bunlardan bir tanesi geçen sene yapılan seçimli genel konseyde, idare konseyi ve liderin isteğiyle aidat değişti. Bu onların tasarrufuydu. daha sonra lider ve idareye kimse laf etmiyor, Vefa beyefendi bu 500 lirayı icat etti, kabul ettirdi diyorlar. Günahını bana kesiyorlar. İdare ve lider burada, kesecekseniz onlara kesin faturayı. Bu hususlarla geri adım attırmayı düşünüyorsanız, birtakım hoş beyitler var. Ben her türlü suçlamayı göğüslemeye hazırım, Fenerbahçe’den hizmetten geri dönersem namerdim. Divan başkanlığımın 4 yılını Aziz Yıldırım ile geçirdim. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe için hürriyetinden yoksun olmuş bir liderimiz. Biz karşılıklı sevgi ve hürmet içerisinde birbirimizi kırmadan kulübümüze yakışır biçimde 4 sene bir arada hizmet ettik. Bugün de Ali Koç ile 4. yılımız. Kendisinde güç tarafları var. Benim kendime göre kusurum var. Ben mevcut liderlere ve idareye Fenerbahçe’yi sevdiğim için daima dayanak verdim. Onların tasarruflarında beğenmediğim konuda hem Aziz hem Ali lidere da tenkitlerimi yaptım. Öteki kulüplerde olduğu üzere bunun gösterisini yapmadım. Ali lider ile Aziz Yıldırım periyodunda olduğu üzere ahenk ortasında çalıştık. Kendilerine hürmet ve sevgide ben kusur etmedim. hiç bir heyet üyesi arkadaşlarımız, divan lideri sıfatıyla bana ve arkadaşlarıma hürmette kusur etmediler. İki divan lider adayımıza tavsiyem kol kırılsın yen ortasında kalsın. Benim yaptığım üzere mevcut lidere takviye vermeye devam etsinler” diyerek kelamlarını noktaladı.