Valerien Ismael: Futbolda topa sahip olmanın fazlaca kıymeti yok

PeLe

New member
Valerien Ismael: Futbolda topa sahip olmanın fazlaca kıymeti yok Spor Toto Üstün Lig’in 32’nci haftasında Beşiktaş’ın Aytemiz Alanyaspor’u 4-1 mağlup ettiği karşılaşmanın akabinde Beşiktaş Teknik Yöneticisi Valerien Ismael, düzenlenen basın toplantısına katıldı.

DHA’nın haberine bakılırsa, “Taraftarımıza bu sıcak karşılamadan dolayı hayli teşekkür ediyorum. Bugün ben ve ailem için kusursuz bir atmosfer vardı” diyerek kelamlarına başlayan Ismael, “Evinizde bu biçimde bir atmosferde bu biçimde başlamanız gerekiyor. Taraftarın tüm inancını hissettik” halinde konuştu.

‘TAKTİKSEL OLARAK SABIRLI OLMAMIZ GEREKEN BİR MAÇTI’

22’nci dakikada Alanyaspor’un skoru 1-1 yapan golünden daha sonra çabuk ve düzgün tepki gösterdiklerini söyleyen Ismael, “İkinci yarıda da oyunu denetim ettik. Güzel oyuncu değişiklikleri yaptık. Herkes birbiri için savaştı. Kalitemiz de fark oluşturdu. Kaliteli bir takımımız var. Doğal ki kimi şeyler için vakte gereksinim var. Şu andaki amacımız dönemi kuvvetli biçimde bitirmek” dedi.

Alanyaspor gayretinin sabırlı olmaları gereken bir maç olduğunu lisana getiren Ismael, “Her maç daha da ileriye gideceğiz. Her maça göre planlarımız değişecek. Bugün daha fazla çalışan olmamız gereken bir maçtı. Topun bizde olduğu her anda tesirli olmamız gerekti ve olduk. Bugün taktiksel olarak sabırlı olmamız gereken bir maçtı. Haftaya daha da epeyce topa sahip olmak istiyoruz.” sözlerini kullandı.

‘BASKI DURUMLARINDA TAHLİL ÜRETMEK ÖNEMLİ’

“Bazı durumlarda taktiksel olarak bilgileri futbolculara söylememiz gerekiyor” diyen Fransız çalıştırıcı, şunları söylemiş oldu:

“Bugün rakibin yeterli oynadığı periyotlar oldu ve bu durumlarda baskı konusunda neler yapacağımızı konuştuk. Bu durumlarda tahlil üretmek kıymetli. Tempomuz arttıkça daha fazla tahlil üreteceğiz. çabucak hemen birinci maçlarımızı oynuyoruz. Özgüvenimiz arttıkça daha yeterli ve daha özgüvenli tahlillerimiz olacaktır. Benim de hoca olarak yapmam gereken bu. Futbolda topa sahip olmanın fazlaca değeri yok. Günün sonunda 4-1 kazanan biz olduk ve en değerli taraf budur. Maç 3-1 iken rakibin tahlil aradığı durumlarda, bilhassa attığımız 3’üncü golde rakibi yanılgıya zorladığımızı söyleyebilirim. Devre içinde biraz benzeri şeyler söylemiş oldum. Rakibin kesinlikle geleceğini, önde basarsak basalım, basmıyorsak bekleyelim dedik.”

‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMLE ALAKALI PLANLARI KONUŞUYORUZ’

Valerien Ismael, Batshuayi dahil bütün futbolcularla konuştuğunu ve hepsini anlamaya çalıştığını belirterek, “niçin göstermemiz gereken performansı daha öncesinde gösteremediğimizi anlamak istiyorum. Tahminen biraz özgürlükle birtakım şeyler daha farklı oluyordur” diye konuştu.

Gelecek sezonki takım yapılanmasıyla ilgili görüş bildiren Ismael, “Şu anda isim vermek istemiyorum. Bu noktada değiliz. Sportif yöneticimiz Ceyhun Bey’le önümüzdeki dönemle alakalı planları olağan ki konuşuyoruz. Şu anda maksadımız bu dönemi en dorukta bitirebilmek. Önümüzdeki yılla alakalı planlarımız var fakat yorum yapmak istemiyorum” açıklamasını yaptı.

‘BU SİSTEMLE 3 YILDA 150 MAÇIN ÜZERİNDE OYNADIM’

Ismael son olarak taktik anlayışıyla ilgili şu tabirleri kullandı:

“Bu sistemle 3 yılda 150 maçın üzerinde oynadım. Farklı düzeylerde, farklı liglerde fazlaca maça çıktım. Bu dizilişi biliyorum. Hücumsal, ofansif ve defansif ayrıntılara yargıcım. Gerçek oyuncularla hakikat kararı almaya çalışıyorum.” (HABER MERKEZİ)