Ulusal basketbolcu mesleğinin son maçına çıktı

PeLe

New member
Ulusal basketbolcu mesleğinin son maçına çıktı Mesleğinde 300’ün üzerinde resmi ulusal maça çıkan, memleketler arası arenada birfazlaca muvaffakiyet yaşayan ve basketbolseverlere tattıran Şaziye İvegin ulusal ekibi ve basketbolu bırakmasının akabinde hislerini, meslek planlamasını ve bayan basketboluna dair beklentilerini paylaştı.

Avrupa Basketbol Şampiyonası Küme Elemeleri Türkiye-Polonya maçı öncesinde parkeye gelerek spora vedasını yapan tecrübeli eski kaptan ağlamamak için kendini fazlaca güç tuttuğunu, grup arkadaşlarını da tembihlediğini ama vedaların epeyce güç olduğunu belirtti.

Basketbolu özleyeceğini söyleyen ulusal atlet İvegin, “Kariyerimde fazlaca uzun müddet basketbol oldu. Tutkuyla ve severek oynadım. Aslında 2 sene evvel bırakmıştım lakin pandemi niçiniyle bu biçimde bir tertip yoktu. Bu tertip için Türkiye Basketbol Federasyonu’na ve bize mesken sahipliği yapan İzmit Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum. Benim için hayli duygusaldı. Kızlara maçtan evvel ‘Ağlamayın’ demiştim ancak onlar bendilk evvel duygusallaştılar. Kendimi epey güç tuttum. Her biriyle hayli kuvvetli, güçlü ve bedelli bir bağımız var. Çok hoş aile olduk. 25 yıllık mesleğim boyunca tüm kadro arkadaşlarımla, koçlarımla gönül bağımız oluştu. Bana dayanak olan yöneticilerime, koçlarıma, kadro arkadaşlarıma ve bizi her maçımızda destekleyen, dualarıyla yanımızda olan basketbol severlere, spor severlere, Türk halkına hayli teşekkür ediyorum. Birinci kere bıraktığımı söylem ediyorum. Çok sıkıntı. Onun haricinde epeyce fazla sporu bırakan insanların jübilesine denk geldim. İnsan epey fazla duygusallık yaşıyor. Özlüyor. 1 sene daha sonra da olsa, 10 sene daha sonra da olsa insan basketbolu izlerken içimde bir heyecan ve kıpırtı olacak. Bugün de var, yarın da olacak” dedi.

“bir daha basketbolun ortasında kalacağım”

Basketbolu bırakmasının akabinde meslek planlamasından da bahseden ulusal basketbolcu İvegin, “Çok büyük deneyimlerim ve kazanımlarım oldu. Basketbol, bana maddi manevi hayli şey verdi. Artık geri ödeme vakti olduğunu düşünüyorum ve bunu yapmak istiyorum. Kazandığım, yaşadığım her hoş şeyin daha fazlasını yeni jenerasyonlara, genç kızlarımıza yaşatmak için elimden geleni, bana düşen bakılırsavi yapmak istiyorum. bir daha basketbolun ortasında kalmak istiyorum, kalacağım da. Çok şey kazandım. Çok daha hoşlarını yaşayabiliriz. Gençlerimiz arttan geliyor. Bence gençlerin biraz dayanak ve hamasete gereksinimleri var. Biz de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“Türk halkı fazlaca başarılı kuşak izledi”

Türk halkına seslenen ve takviyelerini hiç bir vakit bayan basketbolundan esirgememelerini isteyen Şaziye İvegin, “Oynayarak olmasa bile dışardan yapacağımız işlerle birebir keyfi alacağımı düşünüyorum. Oynamak epey keyifliydi. Lakin birilerinin oynamasına, muvaffakiyetler kazanmasına vesile olmak, onlarla bir arada bu memnunluğu yaşamak da epey daha keyifli olacak. Türk halkı fazlaca başarılı bir nesil izledi. Bundan daha sonrası için de; tıpkı dayanağı sürdürmeleri, bizimle birlikte tıpkı yolda devam etmeleri gerekiyor. Bizde bugünkü gençlerin geçtiği devirlerden geçtik ve daha sonrasında büyük muvaffakiyetleri yakaladık. O yüzden takviyelerini asla esirgemesinler. İzlemeye, maçlara gelmeye devam etsinler. Basketbol onlarla o kadar hoş ve keyifli ki onlar olmadan fazlaca fazla keyifli olmuyor. Kızlarımızın ailesine seslenmek istiyorum; kızlarımızın basketbolun ortasında olmalarını fazlaca isterim. Onların hayatına, toplumsal hayatlarına, aile hayatlarına basketbol epey büyük kazanımlar verecek. Emin olsunlar hem iş hayatlarına, hem aile hayatlarına epey hoş nizam, ihtimam gelecek. Çok severek, keyifli olarak oynadım. Sıra genç kızlarımızda. Cürete muhtaçlıkları var. Yanlarında olsunlar. Bizler de deneyimlerimizle onlarla olacağız” halinde konuştu.

KAYNAK: İHA