Ukrayna’da mahsur kalan tırlardaki zerzevatları savaş mağdurlarına dağıttırdı

Muhabir

New member
Antalya’da zerzevat ve meyve ihracatı yapan tüccar İlker Erdoğan, Rusya’nın saldırısı üzerine Ukrayna’da mahsur kalan tırlardaki yaş zerzevatları, yurtlardaki çocuklara ve savaş mağduru halka dağıttırdı.

Rusya’nın 24 Şubat’ta Ukrayna’ya savaş açtığı sırada Kiev’de bulunan Erdoğan, sıkıntı kurallar altında Türkiye’ye dönüş yapabildi.

Ukrayna’ya gönderdiği salatalık ve domates dolu 3 tırı ülkeden çıkarmayı başaramayan Erdoğan, Ukrayna’nın Uman Valisiyle bağlantıya geçerek, araçlardaki eserleri kamyonlara yükletip yurtlardaki çocuklara ve savaş mağduru halka gönderilmesini sağladı.

TÜRKİYE İSMİNE MAĞDURLARA YARDIM

Erdoğan, oradaki insanların hayat şartlarının zorlaştığını ve mamüllerini dağıtmaya karar verdiğini söylemiş oldu. Ukrayna’daki çalışanının sayesinde Uman Valisiyle irtibata geçtiklerini belirten Erdoğan, şunları lisana getirdi:

“Savaş başladığında 3 tırımız orada kaldı ve biz de tırlarımızdaki eserleri depolara boşalttık. Uman, Mikolayiv ve Kiev üzere kentlerde mallarımızı vatandaşlara dağıttık. Biz orada mallarımızı savaştaki halka hibe olarak dağıttık ve bunu bununla birlikte Türkiye Cumhuriyeti devleti ismine yaptık. Oradaki halk bu durumdan epeyce mutlu oldu. Lakin bizim de yardıma muhtaçlığımız var, acil bir dayanağa muhtaçlık duyuyoruz.”

Erdoğan, orada mahsur kalan tırları 3 gün evvel Türkiye’ye getirmeyi başardıklarını fakat maddi olarak büyük ziyana uğradıklarının altını çizdi.

Ukrayna’ya ihracat yapanlar olarak devletten yardım beklediklerini kaydeden Erdoğan, “Ukrayna’da fazlaca fazla paramız kaldı. İhracatçı para ödeyemezse bu durum halci ve çiftçiyi etkileyecek. Biz şu anda mağdur durumdayız. Bizimle birlikte bu zincirin öbür kesimleri da mağdur olacak. Devletimizden acil yardım bekliyoruz. En azından son 15 gün ortasında giden faturalı mallarımızın paraları bize ödenebilir” tabirlerini kullandı.