Ukrayna asıllı ulusal yüzücü Viktoria Zeynep Güneş’in savaş üzüntüsü!

PeLe

New member
Ukrayna asıllı ulusal yüzücü Viktoria Zeynep Güneş’in savaş üzüntüsü! Ukrayna asıllı ulusal yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, Rusya’nın ülkesine açtığı savaştan büyük telaş duyduğunu belirterek, “Biroldukça çocuk şu an acı çekiyor ve bu ülkemiz için hayli trajik.” dedi.

Viktoria Zeynep Güneş, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalede bulunmasıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Rusya’nın ülkesine açtığı savaş niçiniyle büyük keder duyduğun belirten 23 yaşındaki ulusal yüzücü, “Yaşananlar endişe verici. Bunun vatanımda yaşandığına hala inanamıyorum. Arkadaşlarım ve yakınlarım için büyük telaş duyuyorum. Ukrayna halkının ve Ukrayna’daki ulusların hayatları için epeyce korkuyorum. Rusya ile Ukrayna içindeki korkutucu sürecin hayatlarımızı nasıl etkilediğini görüyorum. Biroldukça çocuk şu an acı çekiyor ve bu ülkemiz için epeyce trajik. Dünya bu yaşananların 21. yüzyılda gerçek olabileceğini hayal edemezdi.” diye konuştu.

Ülkesinde biroldukca akrabası bulunduğunu aktaran Viktoria Zeynep, “Anne ve babam hayli şükür ki Türkiye’de yaşıyor fakat biroldukça yakınım Ukrayna’da. Kuzenlerim, üvey kardeşlerim ve çocukları… Birfazlaca yakınım operasyonların ana amacındaki Harkov’da. Harkov, büyük tahribata uğradı. Hepsi epeyce korkmuş durumda. Yer altındaki metro sığınaklarında yaşıyorlar. Yalnızca hayatta kalma ümitleri var. Her gün bomba sesleriyle uyanıyorlar. Bombaların konutlarına ulaşmamasını ümit ediyorlar.” değerlendirmesinde bulundu.

“Rusya’nın bu davranışı kabul edilemez”

Ukrayna’da yaşanan savaş niçiniyle Rusya’ya reaksiyon gösteren Viktoria Zeynep Güneş, şu tabirleri kullandı:

“Rusya’nın bu davranışı tüm dünya ve insanlık için kabul edilemez. Herkes Ukrayna’ya elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyor. Tüm dünyaya yardımları için minnettarım. Biroldukca ulustan arkadaşım Ukrayna için dua ediyor ve dayanakta bulunuyor. Başlangıçta Ukrayna yalnız bırakıldı lakin Batı ülkeleri yardım etmeye istekli davrandı. Her bir insanın savaştan nasıl etkilendiği konuşulmaya başlandı. Bundan dolayı fazlaca memnunum. Dünyanın dört bir yanından para, besin ve tıbbi gereç yardımında bulunmaya istekli cömert Ukraynalıların olduğunu duymak beni epey keyifli ediyor. Biroldukca Ukraynalı sportmen gösterdikleri reaksiyonla insanlara dayanak olmaya çalışıyor. Instagram sayfamdan ve başka toplumsal medya hesaplarımdan ülkemde ne yaşandığını insanlara göstermeye çalışıyorum. Paylaşımlarımla gerçekleri ve ülkemdeki durumu dünyaya göstermeye çaba ediyorum.”

“Türkiye’nin hayli takviye verdiğini biliyorum”

Ulusal yüzücü, Türkiye’nin Ukrayna’ya ve savaş mağdurlarına verdiği dayanak karşısında epeyce keyifli olduğunu kaydetti.

Bütün dünyanın Ukrayna’daki insanların acısını hissettiğini belirten Viktoria Zeynep, “Dünya, Ukrayna’daki insanların çabasının ne kadar kuvvetli olduğunu görüyor. Türkiye’nin epey takviye verdiğini biliyorum. Türkiye’de arkadaşlarımdan biroldukça takviye iletileri alıyorum. Onlar acımızı ve hüznümüzü paylaşıyorlar. Türkiye, Ukrayna’ya birfazlaca yardımda bulundu. Komşu olmak nedir anladım. Türkiye bizim komşu ülkemiz. Bunları görmek beni fazlaca memnun etti.” diye konuştu.

“Barış ortasında yaşamayı hak ediyoruz”

Tüm dünyanın savaşın yıkıcı tesirine ve aileleri parçaladığına şahit olduğunu aktaran Viktoria Zeynep Güneş, şunları kaydetti:

“Kimse savaş istemez. Tüm dünya savaşın ne kadar yıkıcı olduğunu, hayatları ve aileleri parçaladığını görüyor. Biz bunun çocuklarımıza yapılmasını istemiyoruz. Barış ortasında yaşamayı hak ediyoruz. Şu anki durum niçiniyle fazlaca üzgünüm. Rusya üzere hoş ve kuvvetli bir ülkenin Putin üzere bir öndere sahip olmasından epey ıstırap duyuyorum. Umarım hayatımıza barış gelir ve sonunda bu trajedi son bulur.”