Türkşeker’den rekor üretim

Mezopotamya

New member
Türkşeker, 2021-2022 üretim periyodunda yaklaşık 400 bin ton şeker üretildiğini, bu ölçünün kooperatif ve özel dal fabrikalarının üretimiyle birlikte toplamda 1 milyon 150 bin ton civarında olduğunu bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya bakılırsa, 2020-2021 üretim devrinde birfazlaca fabrikalarında tüm vakit içinderın rekoru kırıldı.

Türkşeker hem de, iç piyasaya yönelik üretim sorumluluğunun üzerinde 135 bin ton da ihracat emelli şeker (C Şeker) üretti.

300 bin ton ihraç gayeli şekeri de özel kesim şirketleri üreterek, toplamda tüm şeker endüstrinde 435 bin ton ihraç gayeli şeker üretildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çeşitli basın organlarında şekerde arz sorunu olduğuna dair savlar hakikat değildir. Rastgele bir arz sorunu bulunmamaktadır. Piyasada birtakım firmaların fiyatları yükselterek eser satmalarından dolayı bu biçimde bir ortam oluşmuştur. Türkşeker, şeker meblağlarını belirlerken gerek vatandaşımıza uygun fiyatlara eser sunma, gerekse sanayicimizin ham husus girdi maliyetlerini minimize etme hassasiyeti ile belirlemektedir. Pancar ve şeker üretiminde son senelerda yakalanan bu ivmenin korunması ve daha ileriye taşınması konusunda Türkşeker, gerekli adımları bugüne kadar atmış olup, faaliyetlerini de bu perspektifte devam ettirmektedir.”