Türk KOBİ’leri Amazon Türkiye ile gelişiyor

Mezopotamya

New member
Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) datalarına göre; 2020 yılında koronavirüs salgınının da tesiriyle yüzde 85 büyüme yakalayan e-ticaret kesimi, şu anda 100 bini aşkın KOBİ için iş imkanı sağlıyor. 2021 yılında 400 milyar lira Pazar hacmine ulaşması beklenen bölümde, KOBİ’ler mamüllerini sunmak için farklı pazaryeri içinden seçim yapabilirken, bölümdeki kimi kanallar KOBİ’lere verdiği dayanaklarla bir adım öne çıkıyor. Paugge markası üzerinden kablo ve AV eser kümesine yönelik çeşitli elektronik eser tahlilleri sunan Entepe Teknoloji, mamüllerini tüketicilerle buluşturmak için seçimini Amazon Türkiye üzerine yapmış. Entepe Teknoloji’nin Sahibi İbrahim Yıldız ile firmanın kuruluş öyküsü, eserleri, faaliyetleri ve Amazon Türkiye’yi seçmelerinin altında yatan niçinleri konuştuk.

• Kuruluş hikâyenizden ve şirketinizden bahseder misiniz?

Sanayi Mühendisliği mezunuyum. Teşebbüsçü ruhum da okul senelerına dayanıyor. Daha üniversitenin birinci senelerından itibaren ticaretle ilgilenmeye başlamıştım. Kendi işimi yapmanın keyfine varınca da bunu devam ettirebilmenin yollarını aradım ve çeşitli kategorilerde elektronik eserleri ithalatı yapmaya başladım. Milletlerarası ticarette daha şuurlu hareket edebilmek ve daha hakikat adımlar atabilmek için de Milletlerarası Ticaret alanında yüksek lisans yaptım. Evvel memleketler arası birkaç firmanın partneri oldum, daha sonra bu da yetmez dedim fizikî mağazalarla iş birliği yapmaya başladım. Lakin bir süre daha sonra bu alanlarda öteki markaların çatısı altında beklediğim ivmeyi nazaranmeyince Entepe Teknoloji olarak kablo ve PRO AV eser kümesine yöneldik ve kendi markamızı ortaya çıkardık.

• E-ticarete girmeye nasıl karar verdiniz?

Ben e-ticarete daha sonradan girmekten çok, bu alandaki potansiyeli görüp ticarete direkt e-ticaret ile atılanlardanım. Üniversitede okurken Türkiye’nin birinci e-ticaret sitelerinde eser satmaya başlamıştım. Yüksek lisansımı yaparken TV ve bilgisayar kablosu kategorisinde kaliteli ve sertifikalı bir Türk markası olmadığını fark ettim. Eğitim ömrümü tamamladıktan daha sonra hem Türkiye’de tıpkı vakitte yurt haricinde kendinden kelam ettirebilecek bir marka olma yolunda çalışmalara başlayarak milletlerarası kuruluşlardan sertifikalarımızı aldık ve yüksek kalite kriterlerine bağlı kalarak üretime başladık. O günden bu yana Entepe Teknoloji olarak Paugge markası ile yüksek kalite ve sertifikalara sahip görüntü-ses kabloları ve PRO AV eserleri satışını gerçekleştiriyoruz.

“AMAZON LOJİSTİK ÜZERİMİZDEN ÖNEMLİ BİR İŞ YÜKÜNÜ ALDI”

• Eser satışlarınız için online pazaryerlerinden nasıl faydalanıyorsunuz?

Online pazaryerleri bizim üzere daha fazla müşteriye ulaşmak ve markalarını güçlendirmek isteyen KOBİ’ler için epey kıymetli fırsatlar barındırıyor. Bu alandaki yenilikleri epey yakından takip eden bir firma olarak şu anda en çok faydalandığımız pazaryerinin Amazon Türkiye olduğunu söyleyebilirim. Bunun en kıymetli niçini ise mutlaka Amazon Prime ve Amazon Lojistik servisi.

Amazon Lojistik ile eserlerimizi toplu olarak Amazon’un Türkiye’deki mutabakatlı lojistik merkezlerine gönderiyor ve oralarda depoluyoruz. Sipariş aldığımızda geri kalan her şeyi ise bizim için Amazon hallediyor. Eserlerimizi kendi depolarında kargolama için paketliyor, sevk ediyor, her şartta ve süratli bir halde müşterilere teslim ediyor ve hatta iade süreçlerini bile gerçekleştiriyor. Bu yüzden Amazon Lojistik bizim üzerimizden önemli bir iş yükünü almış oldu. 2020 Yılında Amazon Prime’ın Türkiye’ye gelişiyle birlikte de Amazon Lojistik eserlerimizi “Amazon Prime” etiketi ile listeliyor, bu biçimdece fiyatsız kargo süratli teslimat ile Amazon Prime müşterilerine erişme imkânı da elde ediyoruz. Bu, bizim üzere müşteri memnuniyetine epey ehemmiyet veren firmalar için önemli bir katma bedel oluşturuyor. Ayrıyeten Amazon Lojistik depolama ve kargolama maliyetlerimizi çok azalttı ve kullanmaya başladığımızdan beri Amazon Prime ayrıcalığıyla Amazon Türkiye’deki satışlarımız neredeyse iki kat arttı diyebilirim.,

“E-İHRACAT GÜNDEMİMİZİN ÜST SIRALARINDA YER ALIYOR”

• Önümüzdeki devir için amaçlarınız neler? Türkiye pazarı dışına açılma ve e-ihracat üzere amaçlarınız bulunuyor mu?

Biz kurulduğumuz birinci günden bu yana kendimizi daima geliştiren, yenilikleri yakından takip eden ve gelişmelere süratle ahenk sağlayan bir şirketiz. Kalitemizi ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutarak daha geniş kitlelere ulaşmak ve markamızı hem Türkiye’de birebir vakitte yurt haricinde epeyce daha tanınır hale getirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu noktada olağan olarak e-ihracat da gündemimizin en üst sıralarında yer alıyor. Halihazırda Amazon’un İngiltere deposunda da eserlerimiz bulunuyor ve Amazon İngiltere mağazasında da Prime etiketiyle Amazon Lojistik kullanarak satış gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki periyotta başta Almanya ve Fransa olmak üzere hem Amazon’un öbür Avrupa ülkeleri için sunduğu imkânları kullanarak tıpkı vakitte farklı yatırımlar yaparak e-ihracattaki atılımlarımıza ivme kazandıracağız.

• Son olarak e-ticarete girmeyi düşünen KOBİ’lere ne önerirsiniz?

E-ticaret daima gelişen, yenilenen ve dönüşen bir alan. Bu yüzden bilhassa biz KOBİ’ler için gündemi yakından takip etmek ve yeniliklere vakit kaybetmeden ahenk sağlamak epey kıymetli. Bu açıdan KOBİ’lerin çokça araştırma yapmalarını, eksiklik gördükleri departmanlarını kuvvetlendirmeleri için sunulan hayli çeşitli eğitim programlarını yakından takip etmelerini ve atacakları her adımda eser kalitesini ve müşteri memnuniyetini evvelandirmelerini tavsiye ederim.

(ADVERTORIAL)