THY İdare Konseyi Lideri İlker Aycı Japonya Devlet Nişanı aldı

Mezopotamya

New member
Nişan, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilen merasimde Japonya Başbakanı Başdanışmanı ve Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki tarafınca takdim edildi.

Merasimde konuşan Kazuhiro Suzuki, COVID-19 pandemisi niçiniyle merasimin düzenlenmesinde birtakım kuvvetliklerle karşılaştıklarını söz ederek, “İlker Aycı’ya siz konuklarımız ile bir arada nişan bildirim edebiliyor olmaktan büyük memnunluk duyuyorum.” dedi.

İlker Aycı’nın bugüne kadar Japonya ile Türkiye içindeki iktisat ve yatırım alakalarının güçlendirilmesine ve kültürel irtibata kıymetli katkılarda bulunduğunu belirten Suzuki, “Aycı, Türk Hava Yolları İdare Şurası ve İcra Komitesi Lideri olarak nazaranve başlamasının akabinde Japonya ile Türkiye içindeki yolcu trafiğinin canlandırılması başta olmak üzere irtibatımızın geliştirilmesinde de değerli katkılarda bulundu.” sözlerini kullandı.

Merasimde konuşan Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan da İlker Aycı’yı bu mükafatı aldığı için tebrik ettiğini söyleyerek, “Ahde vefa gösterdiler kendileri, beni de davet ettiler. Bu da benim için büyük bir ödül oldu.” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanımın hissesi fazlaca büyük”

İlker Aycı ise mükafatı almaktan memnunluk duyduğunu lisana getirerek, şunları kaydetti:

“Japon İmparatoru ve Başbakanı tarafınca iki ülke içindeki dostluğun, bozulmaz arkadaşlığın, samimiyetin, paylaşımın bir nişanesi olarak bu mükafatı ülkem ismine, başarılarıyla mesai arkadaşlıklarıyla alın teriyle bana dayanak olmuş olan THY ailesi ismine, şahsım ve ailem ismine ve tüm dostlarım ismine almaktan büyük bir onur duyuyorum.

Japonya ile Türkiye içindeki dostluğun ve biroldukca projenin, gelişmenin, yeni ve kuvvetli Türkiye’nin mimarı olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin katkılarını unutamam. Elbet büyüğüm, mentorum ve başkanım olarak Sayın Cumhurbaşkanımın hissesi fazlaca büyük. THY ailesinin başında olmakla onurlandırıldığım için ayrıyeten gurur duyuyorum.”

Dış Ekonomik Bağlar Şurası (DEİK) Lideri Nail Olpak da “Bir hava yolu şirketini salgın periyodundaki uçuş kısıtlamalarına karşın gerçek planlamalarla müşteri inancıyla çalışanlarının birlikte fedakarlığıyla ve kargo nakliyatında şirketi getirdiği noktayla fazlaca hoş bir müddetç idaresinden dolayı kendisini tebrik ediyorum.” dedi.

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Arda Ermut ise Türkiye ve Japonya’nın önümüzdeki periyotta de birbirlerine kıymetli katkılar sağlayacak iştiraklere, projelere bir fazlaca adımlar atabileceğini belirterek, “Bulunduğumuz bakılırsavlerde bu kardeşliğe, iki ülke içindeki bu dostluğa elimizden gelen bütün katkıyı yapmaya çalışacağız.” sözlerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lideri İsmail Gülle de İlker Aycı’nın Türkiye’de hem ihracatın gelişmesinde tıpkı vakitte hizmetin büyümesinde fazlaca kıymetli işler yaptığını anlatarak, “Bunun dünya tarafınca bilinmesi, epeyce uzaklardan Japon dostlarımız tarafınca bunun değerinin bilinmesi kardeşim ismine son derece bizleri onurlandırdı.” dedi.

Ankara Ticaret Odası Lideri Gürsel Baran da İlker Aycı’nın yalnızca THY ile yürüttüğü nazaranv sırasında değil evvelki çalışma ömründe da Türk-Japon ilgisine paha kattığına dikkati çekti.

Çalık Holding İdare Konseyi Lideri Ahmet Çalık da iki yıl evvel Japon İmparatoru tarafınca verilen bu mükafatı almaktan büyük onur duyduğunu anımsatarak, “Sevgili kardeşim Aycı’nın hislerini samimiyetle paylaşıyorum. Kendisini bu mükafatı alan en genç Türk iş insanı olması hasebiyle ayrıyeten tebrik ediyorum.” diye konuştu.