Talia, Amerika pazarına 12 farklı atıştırmalıkla girdi

Mezopotamya

New member
Yaklaşık üç yıl evvel kurduğu ‘Talia’ markasıyla nohut bazlı sağlıklı atıştırmalık üretimine başlayan teşebbüsçü Hatice Bilici, üretiminin yüzde 70’ini ihraç ediyor.

Günümüzde glutensiz ve vegan beslenme trendindeki artışı, prebiyotik beslenmeye verilen ehemmiyeti göz önüne alarak, sağlıklı ve bütünsel bir atıştırmalık markası yarattığını lisana getiren Bilici, “Markamız ‘Talia’, cennetten düşen çiğ taneleri, bolluk ve rahmet demek. O yüzden eser yelpazemizin ana unsurunu, bu bolluk ve rahmeti yansıtan ulusal muhteşem besinimiz nohut bulunmasına karar verdim. birinci vakit içinderda Hindistan cevizli nohut atıştırmalığını geliştirdim. Haziran 2019’da Talia Snacks olarak, 12 farklı atıştırmalığımızla New York Fancy Food Show Fuarı’da biroldukça dünya markası içinde yer aldık.” açıklamasını yaptı.

Depo ve dağıtım ağı yatırımı yapacak

Üretiminin yüzde 70’ini ihraç eden şirket, önümüzdeki devirde Türkiye ve ABD’de, sağlıklı yaşama ve beslenmeye ehemmiyet veren zincirlerin tamamında yer almayı hedefliyor. Ürettikleri atıştırmalıkları Türkiye’nin yanı sıra 10 başka ülkede ve en kıymetlisi ABD’de zincir market ve kahve dükkanlarında kesin tüketici ile buluşturduklarını vurgulayan Bilici, bilhassa ABD’de makul bir hacmi yakaladıktan daha sonra depolama ve dağıtım ağı yatırımı planladıklarını söylemiş oldu.

Bilici, “2022 yılında nohut başta olmak üzere, baklagil bazlı eser yelpazemizi geliştirmeyi planlıyoruz. Kavrulmuş tatlı ve tuzlu nohut atıştırmalıkları, vegan çikolata kaplı nohut drajeleri ve nohuttan yapılmış sağlıklı fırınlanmış cipslerimiz en yenilikçi atıştırmalıklarımız. Son olarak, Ar-Ge takımımızın üzerinde çalıştığı, kahvaltılık nohut gevreği ile eser portföyümüzü geliştirmeye devam ediyoruz.” dedi.

Kârının 7’de 1’ini muhtaçlık sahiplerine dağıtıyor

Bağışıklık sistemi ve sıhhat için doğal, işlenmemiş besinlerin ehemmiyetini pandemi ile tekrar anlaşıldığına dikkat çeken Bilici, ABD’nin bu hususta en yenilikçi ve öncü ülkelerden biri olduğunu lisana getirdi. Bilici yaptığı açıklamada, “Özellikle ABD pazarına büyük ehemmiyet veriyoruz. ‘Talia’yı hayat usulü markası olarak dünyaya tanıtmak ve büyüyen pazarda yerimizi almak öncelikli maksadımız. Öte yanda nereden geldiğimizi unutmamak ismine, Talia’nın tüm kârının 7’de 1’ini gereksinim sahiplerine bağışlıyoruz.” diye konuştu.