Suriye ile Pakistan içinde iş birliği mutabakatı

Muhabir

New member
Suriye resmi ajansı SANA‘da yer alan habere göre, mutabakat zaptı Suriye Turizm Bakanı Muhammed Rami Martini ile Pakistan’ın Şam Büyükelçisi Said Muhammed Han tarafınca başşehir Şam’da imzalandı.

Turizm bölümünde çeşitli alanlardaki iş birliğinin ele alındığı ön mutabakatta Suriye ile Pakistan içindeki turizmin geliştirilmesi, eğitim ve turizm yatırım fırsatlarının tanıtımı konusunda tecrübelerin paylaşımının yanı sıra turizm ve seyahat acentelerine teşvik hususları yer aldı.

Öte yandan, Pakistan Milletlerarası Havayolları (PIA) da Eylül 2021‘de, 22 yıl ortanın akabinde Pakistan’dan Suriye’nin başşehri Şam’a birinci yolcu seferini gerçekleştirmişti.

SURİYE-PAKİSTAN ALAKALARI

Şam ve İslamabad idareleri içinde 23 Aralık 2021‘de “kültür ve eğitim alanında işbirliği anlaşması” imzalandı. Mutabakat, iki ülkenin eğitim ve kültür alanındaki işbirliğini derinleştirmeyi hedefliyordu. Pakistan Federal Eğitim Bakanı Şefkat Mahmud imzaların akabinde yaptığı konuşmada Suriye ile Pakistan içindeki kuvvetli bağlantılara değinerek ikili münasebetleri bir fazlaca alanda güçlendirme dileğinde olduklarını lisana getirdi.

2020 yılının sonuna ilişkin olan bu fotoğrafta, sağdaki pankartta, “Yaşasın Suriye – Pakistan kardeşliği” yazıyor

Öte yandan, iki ülke içinde 31 Ekim 2021‘de de “ticari ve ekonomik münasebetler alanında ortak çalışma kümesi oluşturulmasını önnazarann bir mutabakat zaptı” imzalandı. SANA’da yer alan bir haberde, 5 yıl mühletle geçerli olacağı duyurulan muahedenin bilhassa yatırım projeleri, ticari mutabakatlar, fuar ve forumların düzenlenmesi ve işbirliği fırsatlarının tespit edilip hayata geçirilmesi üzere alanlarda düzenekler kurmayı hedeflediği kaydedildi.