‘Stranger Things’in yaratıcıları konuştu: Yeni dönem ‘Game of Thrones’ dönemi olacak

Morgoth

New member
Netflix orjinal dizisi “Stranger Things”in yaratıcıları Matt ve Ross Duffer, dizinin dördüncü dönemi hakkında konuştu. Yeni dönemin şu ana kadarki en uzun dönem olacağını belirten ikili, ayrıyeten 4. dönemin üretimin “Game of Thrones sezonu” olacağını söylemiş oldu.

Kayıp Rıhtım’ın Screen Rant’ten aktardığına bakılırsa, Deadline’a konuşan Matt ve Ross Duffer, dizinin 4. döneminde her kısmın bir saatten uzun süreceğini deklare etti. Matt Duffer, “İlk dönemde 35 dakikalık kısımlar vardı. Bu dönem mühletler epeyce uzun. Bu niçinle 4. dönemin rastgele bir dönemin uzunluğunun neredeyse iki katı olduğunu düşünüyorum. Yani sürecin bu kadar uzun sürmesinin bir sebebi de bu. Bu dönem destansı bir kaliteye sahip. Farklı bir his olduğu kesin” sözlerini kullandı.

‘YENİ DÖNEM, ‘GAME OF THRONES’ SEZONU’

Kaliforniya, Rusya ve Indiana dahil birfazlaca çekim yeri olan dizinin yaratıcıları, bu dönem her karakterin farklı öyküleri olduğu için bu döneme “Stranger Things’in Game of Thrones sezonu” dediklerini deklare etti. Matt Duffer, bu benzetmeyi, “Şakayla karışık buna Game of Thrones dönemimiz diyoruz. Zira öykü fazlaca geniş bir yüzeye yayılmış durumda. Bu niçinle dönemle ilgili eşsiz bir şeyin olduğunu düşünüyorum. Joyce ve Byers Ailesi, 3. dönemin sonunda kasabadan ayrıldı. Kaliforniya’dalar… ve daha sonra, Hopper Rusya’da. Alışılmış Hawkins’te kalan bir kümemiz da var. Hepsi birbirine bağlı üç öyküye sahibiz. Hepsi iç içe geçmiş lakin birbirlerinden de farklı tonlarda” diyerek deklare etti.

Ross Duffer ise, “Sezonun bu kadar büyük bir hâle geleceğini bilmiyorduk. Bu dönem anlatmak istediğimiz kıssanın yarısına gelene kadar durumun farkına bile varmadık. Game of Thrones’a atıfta bulunduğumuz şey bu. Fakat beraberinde bizim için asıl değerli olan, izleyicilere birtakım karşılıklar vermeye nitekim başlamak istedik” dedi.

YENİ DÖNEM 27 MAYIS’TA YAYINLANACAK

Stranger Things’in 4. döneminin birinci kısmı 27 Mayıs 2022’de yayınlanacak. Dönemin ikinci kısmı ise 1 Temmuz’da yayına girecek.