Strahil Popov: Yeni dönem gayelerimizi söyleyemem

PeLe

New member
Strahil Popov: Yeni dönem gayelerimizi söyleyemem A. Hatayspor, yeni dönem hazırlıklarını Teknik Yönetici Ömer Erdoğan nezaretinde Erzurum’da bulunan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde gerçekleştiriyor.

Geçen dönem Muhteşem Lig’e yeni çıkmasına karşın kıymetli muvaffakiyetler elde eden Hatayspor yeni dönem için Avrupa Ligi’ni hedefliyor.

Ekibin deneyimli futbolcusu Strahil Popov, yaptığı açıklamada yeni dönemde daha başarılı olarak Avrupa Ligi’ne gitmeyi istediklerini tabir etti.

“Bu dönem da başarılı olmak istiyoruz”

Yeni dönemde geçen dönem üzere başarılı olmak istediklerini söyleyen Strahil Popov, “Şu anda kuvvetli bir idman periyodundan geçiyoruz fakat bu dönem öncesi kamplarında çok olağan olan bir şeydir. Elimizden gelen her şeyi yapıp önümüzdeki döneme en düzgün biçimde hazırlanmak istiyoruz. Geçen sene hayli güzel bir dönem geçirdik ve hayli başarılı olduk. Bu dönem da tıpkı biçimde başarılarımızı devam ettirmek istiyoruz. Umarım tıpkı ortamı, birebir ambiyansı ve birebir muvaffakiyetleri kadro olarak bir daha yakalayabiliriz. Şimdiden amaçlarımızı söyleyemem zira çabucak hemen hazırlık kampında bulunuyoruz” diye konuştu.

“Kendimi daha epeyce geliştirmeye çalışıyorum”

Performansını çalışarak daha güzel düzeylere getirmek istediğini belirten Popov, “Tabi ki her gün kendimi daha epeyce geliştirmeye çalışıyorum. Her gün performansımın üstüne koyarak daha düzgün yerlere gelmek istiyorum. İdmanlarda yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Bunları yaparak ileride daha yeterli yerlere geleceğimi düşünüyorum zira çalışmak benim için epey önemli” dedi.

“Avrupa Ligi’ne gitmeyi epey istiyoruz”

Avrupa Ligi’ne gitmek istediklerini de söz eden Popov, “Geçen sene hayli hoş bir dönem geçirdik. Umarım bu sene de geçiririz ve Avrupa Ligi’ne gidebiliriz. Tabi Avrupa Ligi’ne gitmenin yanında diğer faktörler de olacaktır. Önümüze çıkacak olan farklı zorluklar da olacaktır, bu zorlukları da aşmamız gerekiyor. Tabi ki geçen sezonki performansımızın üzerine koyarak Avrupa Ligi’ne gitmek istiyoruz. Dediğim üzere bunu başarmak için önümüze çıkan zorlukları aşmamız gerekecek” formunda konuştu.

“Türkiye liginde fazlaca kaliteli futbolcular var”

Beğendiği futbolcuları izleyerek bir şeyler öğrenmeye çalıştığını kaydeden Popov, “Zorlandığım açılardan şu an için isim veremem zira Türkiye liginde fazlaca başarılı futbolcular var. Burada beğendiğim futbolcuların hepsini izliyorum. Yalnızca büyük grupların oyuncularını değil başka ekiplerin da oyuncularını takip ediyorum. Zira maç sırasında onlardan da bir şeyler öğrenebilirsiniz. bu türlü kendinizi daha epey geliştirebilirsiniz. Örnek olarak rastgele bir isim söyleyemem bu ligde fazlaca kaliteli futbolcuların olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

“Yabancı sınırlamasının müspet ve negatif yanları olacak”

Yabancı sınırlamasının ise müspet ve negatif taraflarının olduğunu belirten Strahil Popov, “Bu hususta biz bir şey söyleyemeyiz. Yabancı sınırlaması federasyonun vermiş olduğu bir karar. Bunun hakkında epey fazla bir fikrim de yok açıkçası lakin bunun müspet ve negatif yanlarının olduğunu düşünüyorum. Olumlu yanları Türk futbolcular kendisini daha fazlaca gösterebilecek, negatif yanları da kaliteli yabancı futbolcular forma talihi bulamayacak. Bazılarına bakılırsa epey uygun oldu kimilerine nazaran de berbat oldu lakin bunun olumlu ve negatif yanları olacak” dedi.

“Ömer Hoca’yla çalışırken inançta hissediyoruz”

Teknik Yönetici Ömer Erdoğan’ın kendilerine itimat verdiğini de söyleyen Popov, “Ömer Hoca hayli genç bir hoca ve hayli vakit harcıyor, epeyce çalışıyor, bizimle epeyce ilgileniyor. Vakit verseniz onun hakkında epey daha hoş şeyler söylerim. O sahiden bizim başarımızı istiyor. Bizimle bağlantısı fazlaca güçlü ve ekip içerisindeki aile olabilme durumuna hayli değer veriyor. Ömer Hocamızla çalıştığımız vakit kendimizi inançta hissediyoruz. Zira hoca-futbolcu bağlantısından çok bir arkadaş ve aile üzereyiz. Umarım bu türlü başarılı oluruz” sözlerini kullandı.

“Türkiye’de kalma sebebim hayli kaliteli bir lig olması”

Türk liginde hayli kaliteli futbolcuların olduğunu ve bu niçinle bu ligde kaldığını belirten Popov, “Uzun müddettir Türkiye’de oynuyorum. Çok kaliteli bir lig ve benim burada devam etmemin sebebi budur. Ligde fazlaca kaliteli yabancı ve Türk futbolcular var. Bunların karışımıyla oynan bu ligi epeyce beğeniyorum. Daima atak oynanan ve daima atak yapmaya çalışan grupların olduğu bir lig. Öbür liglere baktığınız vakit birçoklarında bunu goremezsiniz. Dediğim üzere epey kaliteli futbolcular var ve hepsi de kendisini geliştirmeye açık futbolcular. Umarım biz de gelecek sene en güzel yerde ligi bitirerek kalitemizi yenidendan gösteririz. Türkiye ligini epey seviyorum” açıklamalarında bulundu.

KAYNAK: İHA