Sporcuların spor muffinden daha kötü dişleri var mı?

Mezopotamya

New member
Yine oldu. Kendim tanı yaptım – psikosomatik odontalji. Ve şöyle geldi: Koşu eğitimimi nasıl optimize edebileceğim sorusunu ele aldım. Son birkaç hafta boyunca, tur zamanlarım sürekli kötüleşti. Bu nedenle internetteki ilgili portalları sarstı, nihayet beslenmeye gelene kadar çeşitli eğitim yöntemleri ve profesyonel yenilenme hakkında kendimi bilgilendirdim. Benim büyük sürprizim için diş hekimliği bile dahil geniş bir alan.

Sporcuların çürük geliştirme eğiliminde olduklarını öğrendim. Periodontitis'i insanlığın geri kalanından daha hızlı alıyorlar ve aynı zamanda diş emaye kaybı ile mücadele etmek zorunda. Bu, bir dişhekimliği ilişkisinin yanındaydı, esas olarak spor gıdaları, enerji çubukları ve suda çözünür itme, izotonik içecekler ve protein sarsıntılarından kaynaklanıyor. Bir İsviçre uzman şirketi de fizyolojik bir gerçeklere atıfta bulundu: Fiziksel efor, gergin insanların daha az tükürük ürettiği anlamına gelir. Ama dişleri korur.

Zihinsel diş ağrısı: Gerçekten yardımcı olan şey

Diş etlerinde hafif bir çekme, üçüncü çeyrek olduğunu fark ettim. Ayrıca, enjeksiyon iğnesinin son ziyaretimden diş hekimine delinmesini hissetmeyi düşündüm. Kısa bir süre sonra, çene kasları, esnemek zorunda olduğum anda tüm insanların sıkışıktı. Muhtemelen yeterli rejenerasyon yüzünden yorgun olduğum için. Saniyeler boyunca, şu anda, jogging sırasında oksijen kaynağını artıracak, ancak elverişsiz olacak olan geniş bir ağız ile bir murain gibi hayat boyunca yürümesi gerektiğinden korktum. Neyse ki, sertleşen yumuşaklığa yanaklarda hafif yumruklarla dokunmayı başardım.

Semptomların bir flaşta ve herhangi bir uyarı olmadan ayarlanmasını garip buldum. Dental çevrimiçi lensleme ve tetiklenen stres nedeniyle olabileceğinden şüphelendim. Aslında, semptomlar, internetteki çeşitli noktalarda zihinsel olarak ilişkili diş ağrısı olarak da adlandırılan psikosomatik odontaljinin tanısına uymaktadır.

Yakında meslektaşımdaki sağlık konusuna yeterliliğimi ifade edeceğim başka bir kelime öğrendim: bruxism. İsteğe bağlı olarak, bir kişinin dişlerle ne zaman ve hangi durumda süründüğüne bağlı olarak uyanık bruxism veya uyku brukizmi olarak bilinir. Çok aptalca giderse, kafatası boynunu homurdandı veya gerdi.

Peki ne yapmalı? Önerilen en çok terapötik önlemler için sadece zaman ve sabır yoktu. Jacobson'dan sonra ilerleyici kas gevşemesi veya Schulz'a otojenik eğitim için, yoga için kalçalarda çok serttim. Tavsiyeyle koşu yapan Odontalgie uzmanları, bana açık kapılar koştu. Konuşan insanlar; Koşan bendim. Hızla netleşti: Tempo bahçelerimde daha kapsamlı bir şekilde çalışmak zorunda kalacağım. Ve eğer benim için kötü olsaydı. “Dişlerini birlikte ısır,” diye düşündüm, dişler tekrar eksik olduğunda.