Sonunda eve dönüş – Berliner Zeitung ve taşınma

Mezopotamya

New member
Ev
Berlin
Sonunda eve dönüş – Berliner Zeitung ve taşınma

Alexanderplatz’daki eski yerine mi dönelim? Gerçekten mi? Yazarımız planları duyduğunda başlangıçta biraz şüpheci oldu. Sonra her şey farklı çıktı.

Susanne Dubber

Berliner Verlag'ın Alexanderplatz'daki rotundası

Berliner Verlag’ın Alexanderplatz’daki rotundasıKay Herschelman

Bu metnin üzerindeki başlık aslında “Bir daha asla eskisi gibi olmayacak” şeklindeydi. Ama o zaman yazılmadı. Şimdi işi bitti. Berlin yayınevinin taşınmasıyla ilgili. Berliner Zeitung, Kreuzberg’den yayınevinin onlarca yıldır evinde olduğu Mitte’deki Alexanderplatz’a geri dönüyor. Planı duyduğumda nerede çalıştığım umurumda değil, diye düşündüm. Geri dönmenin ilerleme olabileceğinden şüpheliydim.

Karl-Liebknecht-Straße 29, Alexanderplatz’a yakın. Ekim 1990’dan itibaren yayınevi benim için mutlu bir yuva olmuştu.

Berlin yayınevinin Alex'e taşınması: GDR zamanlarından eski ev kimliğim

Berlin yayınevinin Alex’e taşınması: GDR zamanlarından eski ev kimliğim

Şehrin kalbi olarak bu devasa Alexanderplatz! Halkın, trenlerin, otobüslerin nabzı bugünün nabzı bu meydanda! Eşsiz dünya saati! Dev kubbeli büyük, heybetli gökdelene ilk bakışım o zamanlar. Gururla dönmeye devam eden “Berliner Verlag” yazısı. sabah ona doğru yürüdüğümde hissettiğim duygu. Ve yine de: altı yıl önce taşındığımızda oradaki 27 yıl hemen silindi.

Kreuzberg’de Waldeckplatz’da zarif bir şekilde konakladık

Tenha Waldeckpark’ta sessizdi, yazın ağaçların manzarası harika yeşildi, çevre ilginç bir şekilde Türk, birçok varyasyonda börek. Yerden tavana pencerelerin arkasına zarif bir şekilde yerleştik. iyi hissettim

Taşınma haberinin açıklanmasının ardından genel yayın yönetmeninden okuyucularına kadar herkes coşku içindeydi. Sadece ben değil. Bir daha asla aynı olmayacak, sürekli düşüncemdi. Dünya yoluna devam etti. Geriye, sadece ileriye bakmak, şimdiki zamanın tadını çıkarmak istemiyorum.

Kendimi hazırlamak için Mitte’deki Kariyer Stratejisi Ofisi’nden bir akıl sağlığı uzmanı olan psikolog Jürgen Hesse’ye danıştım. Vedalar ve yeni başlangıçlar hakkında konuştuk. “Olmuş olanın yeniden karşılaşmasının, bu dünyadaki mevcut varlığımızı belgeler” olduğuna işaret etti. Kendinizin farkına vardığınız bilançoda, bu arada yaşadıklarınızı özel bir şekilde anlarsınız.

Büyük evde geçirdiğim iyi ve kötü günleri hatırladım. Başarının sevincini, başarısızlığın hüznünü, meslektaşlara acı veren vedaları. güçlü duygular Jürgen Hesse, kişinin anılardan da kurtulabilmesi gerektiğini söyledi.

Berlin-Mitte’deki Alexanderplatz’daki Berlin yayınevinin eski evi yeni bir cepheye kavuşuyor

Birkaç gün önce, test etmek için yüksek binaya yaklaştığımda, kubbeli yapının artık dönmediğini fark ettim. Bu beni soğuk bıraktı. İçeride yeni süslü ofislere baktım; diğer ofisler gibi iyi görünüyorlar.

Ayrıldığımda, Alexanderplatz boyunca kapsamlı bir şekilde yürüdüm. Ve sonra yerin gücü beni alt etti – tıpkı o zamanki gibi. Televizyon kulesine baktım ve sakin ve mutlu bir şekilde düşündüm: Sonunda eve döndük, ait olduğumuz yer orası. Ama rotundayı tekrar nasıl açarsın?