Sözcü müellifinden ‘veda ziyareti’ yorumu: Merkel gülüp gitti!

Muhabir

New member
Merkel, Erdoğan ile ilgili soruya güldü: ‘İlkokul çocuğu değiliz!’

Sözcü müellifinden ‘veda ziyareti’ yorumu: Merkel gülüp gitti!

Sözcü gazetesi müellifi Necati Gerçek, Merkel’in veda ziyareti kapsamında Erdoğan ile İstanbul’da gerçekleştirdiği görüşmeyi bugünkü köşesine taşıdı.

Gerçek, “Merkel gülüp gitti!” başlıkı yazısında Merkel’in Erdoğan ile ilgili bir soruya gülerek “Çocuk değiliz” halinde yanıt verdiğini yazdı.

Necati Hakikat’ın bugün kaleme aldığı yazısı şöyle:

Almanya Başbakanı Merkel vedaya geldi, ziyareti yaptı, gülüp geri gitti. Veda ziyareti daha sonrasında yapılan basın toplantısında “övgü haberi” çıkarmak isteyen bir gazeteci Merkel’e; “16 yılıdır birlikte çalışıyorsunuz. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın idare mahareti için ona 10 üzerinden kaç verirsiniz?” manasında bir soru sordu.

Merkel güldü.

İlkokul çocuğu değiliz.

Diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise veda ziyareti daha sonrası; “Merkel’e söylüyorum lakin Almanya sen duy” dercesine uzun uzun “koalisyonlu idarelerin ülkelerin kalkınma ve gelişmesine faydalı olmadığını, çeşitli problemler yarattığını ve en uygun yolun başkanlık sistemine geçmek olduğunu” vurgulayan bir konuşma yaptı.

Merkel bir daha güldü.

“Ben koalisyon partisi ortaklarımla çalıştım. Meselemiz yoktur. Başkanlık sistemi uygulamak istemiyoruz” dedi.

Öbür ne desin?

???

Merkel kibar insan ve diplomasi kuralı var; “halinize bakın” diyemezdi. 3 yıl 3 ay oldu. Yaklaşık 1185 gün eder; Türkiye “Tek bir kişinin elinde bütün yetkileri toplayan ve iki dudağı içinden çıkan her cümleyi kanun sayan” bir parti devleti sistemine geçti ve 3 yıl 3 ay evvel halka; “Türkiye kanatlanıp uçacak” kelamı verildi.

Lakin Türkiye çakıldı.

Sorun azaltamadı.

Sıkıntıları çoğalttı.

Halkta öfke katlandı.

Başta Erdoğan olmak üzere partisinin milletvekilleri sözcüleri halkın konutuna, dükkanına, sokağına, mutfağına, pazarına, marketine gidip de “derdinizi dinlemeye geldim” diyemiyor. Tersine “Geçinemiyoruz” diye bağıran vatandaşlara TV ekranından; “Peygamber efendimiz de midenizi büsbütün doldurmayın diyor” seslenişi yaparak “zamların da yüksek olmadığını küçük mini geldiğini” söylüyorlar. Tuhaf bir durum. Halktan güzelce koptular. Halkın ayağına ise muhalefet partisi başkanları gidiyor. Sabah güneş ışır ışımaz esnafın dükkanına, çiftçinin tarlasına, emeklinin kahvesine koşup; “3 yıl 3 ay ortasında Tayyip Erdoğan’ın koyu, kara ve bela yandaş nizam yarattığını ve ülkeyi perişan hale getirdiğini” şahsen halkın ağzından muhalefet başkanları dinliyorlar.

Merkel, nazik insan.

Yüze vurmadı.

Sizinki akıl değil.

Diyebilirdi, demedi.

Başkanlık!

Almanya’ya uymaz.

Dedi.