Sin-Sir Massa ve Carrara bölgeleri, Monni: “Yeraltı suyu ıslah süreciyle başlayın”

Undertaker

New member
SOGESID, idari tasarım taslağının hazırlanmasına hazırlık niteliğindeki ek araştırmaların yürütülmesiyle başlayacak güvenlik ve ıslah faaliyetlerine 16 Ocak'ta başlayacak.

Bu, SOGESID tarafından Aralık ayında entegre tedarik modunda imzalanan “Massa ve Carrara'nın SIN ve SIR alanlarının altında yatan yeraltı suyunun güvenlik/ıslah müdahalelerinin idari tasarımı ve uygulanması” için şirketle imzalanan sözleşmeden sonraki bir sonraki adımdır. İş Birliğinin temsili grup lideri olarak ATP srl, aşağıdaki yetkili şirketlerden oluşur: HTR BONIFICHE srl, ECOFAST SISTEMA srl ve SEIPA srl

Taahhüt edilen işlerin tutarı, Toskana Bölgesi tarafından sağlanan 12 milyon avroluk beklenen ekonomik çerçeveye kıyasla 7,5 milyon avronun biraz altındadır.

Çevreden sorumlu bölgesel meclis üyesi Monia Monni, “Bu, kesinlikle bölgenin ıslahı için temel bir operasyonu başlatan ve vatandaşlar tarafından uzun zamandır beklenen tarihi bir an” yorumunu yapıyor ve şunu ekliyor: “Bu ıslahın bir dönüm noktası olduğunu her zaman savundum. Toskana için öncelik, o kadar ki, Massa-Carrara ulusal hükümetinin ve bölgenin belediye başkanlarının sorumluluğunda olmasına rağmen bunu bölgesel kaynaklarla garanti altına aldık. Şimdi Bakanlığın taahhütlerini yerine getirmesini ve zamanında bize geri vermesini bekliyoruz. bu Toskana Bölgesi'ne kalmış.”

Massa Belediye Başkanı Francesco Persiani, “Yılın sonunda topraklarımızın ıslahına ilişkin değerlendirmeleri yaptık,” diyor ve toprak ve yeraltı suyuna yönelik somut arındırma çalışmalarına nihayet başlama ihtiyacının altını çiziyor. Bu nedenle, yönetim tasarımının taslağının hazırlanmasına yönelik bütünleştirici araştırmaların yakın zamanda olacağını öğrenmekten duyduğumuz ihtiyatlı memnuniyeti ifade ediyoruz. Gerçek ıslah çalışmalarının mümkün olan en kısa sürede başlayabileceğini umarak bu, yer altı sularının güvenli hale getirilmesine yönelik önemli bir adımdır. Yönetim olarak toplumumuzun sağlığı ve çevre yararı için planlanan çalışmaları dikkatle takip etmeye, güncellemeleri şeffaf bir şekilde yapmaya ve planlanan zamanlara uymaya kararlıyız” dedi.

Carrara belediye başkanı Serena Arrighi, “Başkan Eugenio Giani'ye, meclis üyesi Monia Monni'ye ve tüm Toskana bölgesine bağlılıklarından ve bu önemli sonuca ulaşmamıza izin verdikleri için teşekkür ediyoruz” diyor. Yeni üretim faaliyetlerinin kurulabileceği ve geliştirilebileceği alanların kurtarılacağı göz önüne alındığında, bu ıslahlar hem çevresel hem de ekonomik açıdan tüm ilimiz için büyük değer ve önem taşıyor” dedi.

İl Başkanı Gianni Lorenzetti, “Massa ve Carrara'nın SIN ve SIR alanlarındaki yeraltı suyunun ıslahı ve güvenliği sürecinin başlaması, bölgemiz için tarihi bir anı temsil ediyor” dedi. Yıllar süren bekleyişin ardından Herkesin kararlılığı sayesinde teşekkürler Çevrenin iyileştirilmesi ve vatandaşların sağlığının korunması yönünde temel bir adım atıldı. Gösterilen kararlılık ve bu operasyondaki sürekli destek için bölgesel meclis üyesi Monia Monni'ye özel teşekkürler. Massa-Carrara Eyaleti, zamana ve hedeflere uyulmasını sağlamak için ilgili tüm taraflarla işbirliği yaparak projenin her aşamasını büyük bir dikkatle takip etmeye devam edecek.”

İdari tasarım, tasarımın hazırlanmasına hazırlık niteliğindeki ek araştırma planının sonuçlarıyla birlikte, ek araştırmaların başlamasından ve tek proje yöneticisi tarafından hazırlanan idari tasarımdan itibaren 150 gün içinde hazırlanıp SOGESID'e teslim edilmelidir. .

İcra tasarımının onaylanmasının ardından çalışmalar başlayacak. Tüm işlerin tamamlanması için gereken süre, işlerin teslim tarihinden itibaren 480 gün yani yaklaşık 16 ay olarak belirlendi.
Yeraltı suyu arıtma tesisinin (TAF) işletmeye alınması için bu sürelere 3 ay eklenmesi gerekmektedir.