Shevchenko’dan Ukrayna için dayanak programı

PeLe

New member
Shevchenko’dan Ukrayna için dayanak programı Milano Belediye Lideri Giuseppe Sala ve Ukraynalı eski futbolcu Shevchenko, savaştan kaçan bilhassa de Ukraynalı çocuklara yönelik takviye ve dayanışma programı “Ukrayna için daima beraber”yi tanıttı.

Kelam konusu program, savaştan kaçıp Milano’ya gelen Ukraynalı göçmen çocukların hangi okula gidebileceğinden, nerede spor ve başka toplumsal faaliyetlere katılabileceklerine ve yasal konularda tavsiye almalarına kadar Milano Belediyesinin sağladığı bir numara (020205) üzerinden dayanak almalarını öngörüyor. Programın Ukraynaca olarak nisan sonuna kadar hizmet vereceği açıklandı.

Milano Belediyesi’ndeki basın toplantısında konuşan lider Sala, “İlk günden bu yana hangi tarafta durmamız gerektiğini biliyoruz. Ben ve tüm Milanolular da bunu biliyor. Rastgele bir ayrım olmaksızın Ukrayna halkıyla birlikte savaş kışkırtıcısı Putin’e karşı durmalı ve onlara yardım etmeliyiz.” tabirlerini kullandı.

Sala, savaşın başladığı 24 Şubat’tan beri kentlerine 7 bin Ukraynalı geldiğini, bunların 3 bin kadarının çocuk olduğunu kaydetti.

Andriy Shevchenko da basın toplantısında Ukrayna halkını ağırlayan İtalya’ya teşekkür etti.

Shevchenko, basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada, “Ukrayna halkına yönelik burada bu karşılamayı ve yakınlığı görmek benim için son derece kıymetli ki şu anda hayli fazla yardıma gereksinim var. Benim halkım, haklarını, konutunu, ailesini müdafaaya çalışıyor. Özgür bir gelecek için sonunda kadar savunmalıyız. Biz, Avrupa’nın bir modülü olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Milano Belediye Lideri Sala ve Ukraynalı teknik yönetici Shevchenko, çabucak sonrasında birlikte Ukrayna bayrağı ile poz verdi.

Bu ortada, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, İtalya’da savaşın başından bu yana çoğunluğu bayanlardan oluşan 90 bin kişiyi ağırladıkları, bunların yaklaşık 35 binin çocuk olduğu bilgisini paylaştı.