Sergio Ramos’tan Real Madrid’e gözdağı!

PeLe

New member
Sergio Ramos’tan Real Madrid’e gözdağı! Futbolda dünyanın en yeterli stoperleri içinde yerini alan İspanyol yıldız Sergio Ramos, geçtiğimiz sezon Real Madrid’le biten mukavelesini uzatmama sonucu almış ve efsanesi olduğu kadrodan ayrılmıştı.

Yaz transfer devrinde son yılların en kuvvetli takımlarından birisini kuran Fransız devi PSG’ye imza atan Ramos, senelerca karşısında olduğu Lionel Messi’yle birebir grupta forma giymeye başladı.

Ramos ve Messi’nin birebir kadroda bulunması futbol dünyasında büyük ses getirirken, tecrübeli savunmacı, sakatlıkları niçiniyle sırf 1 maçta PSG forması giydi.

Fransız devi PSG, transfer periyodunda yaptığı Messi, Ramos, Hakimi, Wijnaldum ve Donnarumma üzere transferlerle tek hedefinin Şampiyonlar Ligi olduğunu gösterdi.

Uzun yıllardır büyük yatırım yapılan fakat UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanma konusunda istediklerini elde edemeyen Paris Saint-Germain, bu dönem kuvvetli takımıyla Avrupa’nın en büyüğü olmak istiyor.

Devler Ligi’nde A Kümesi’nde yer alan PSG, küme kademesini 2. sırada bitirmişti.

Manchester City, RB Leipzig ve Club Brugge’un olduğu kümede 11 puan toplayan Fransız devi, son 16 turunda Real Madrid’le eşleşti.

Bu dönem İspanya La Liga’da Carlo Ancelotti ile birlikte son yılların en formda dönemini geçiren Madrid grubu, Şampiyonlar Ligi D Grubu’nu 15 puanla önder tamamladı.

La Liga’da ise 42 puanla en yakın rakibi Sevilla’ya 8 puan fark atan Real Madrid, şampiyonluğun en büyük favorisi olarak gösteriliyor.

Avrupa futbolunun devleri Paris Saint-Germain ve Real Madrid’in son 16 tipinde karşı karşıya gelişi, erken final olarak bedellendiriliyor.

“ÖLÜMÜNE SAVAŞACAĞIM”

Dev uğraş öncesinde Real Madrid efsanesi Sergio Ramos, eski ekibi hakkında olay açıklamalarda bulundu.

PSG’nin Real Madrid ile eşleşmesini kıymetlendiren Ramos, şunları söylemiş oldu:

“Uçağa bindiğimde rakip benim sevdiğim bir grup olan Manchester United’dı daha sonra bunun geçerli olmadığı ortaya çıktı. Real Madrid’e karşı olmamayı tercih ederdim lakin Bernabeu’ya dönmek sevindirici. Covid-19 niçiniyle veda edemedim. PSG ile öteki bir kadronun müsabakasını isterdim. Real Madrid’e olan sevgi ve hürmetimi herkes biliyor. Lakin artık Paris Saint-Germain’i savunma sırası bende ve tipi geçmek için mümkün olan her şeyi yapacağım. PSG için vefatına savaşacağım.”

Şampiyonlar Ligi son 16 çeşidi birinci maçları, 15-16 ile 22-23 Şubat, rövanşları ise 8-9 ile 15-16 Mart 2022 tarihlerinde oynanacak.