Sergen Yalçın’dan Ulusal Kadro itirafı!

PeLe

New member
Sergen Yalçın’dan Ulusal Kadro itirafı! Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, TRT Spor’da yayınlanan 100’de 100 Futbol programında açıklamalarda bulunuyor.

Sergen Yalçın’ın açıklamaları şu biçimde;

“Aklımda futbolcu olmak yoktu”

“Küçüklüğümde futbolcu olmayı hiç düşünmüyordum. Arkadaş ortamında cümbüşüne oynuyorduk. 16-17’sinden daha sonra olacağız galiba dedim. Aklımda yoktu öncesinde futbolcu olmak. Hiç düşünmedim. Bir gün meskende oturuyoruz. İlkokul 5’e gidiyorum ben daha. Babam Beşiktaş’ın seçmeleri var, gitsene dedi. Ne yapacağım baba dedim lakin gittim. daha sonra bir anda gelişti her şey. Çocukluğumuz Sarıyer’de Rıdvan Dilmen seyrederek geçti. Kilyos’ta oturuyorduk biz. Kilyos’tan Sarıyer’e daima Rıdvan Dilmen için giderdik.”

“Hiç eyvah demem”

“Ben hiç eyvah demem. Kurada da eyvah demedim, hiç eyvah demem. Maç oynayacağız sonuçta. Oynanmamış maç sonuçta. Futbolculuk epeyce kolay. Yalnızca kendinden sorumlusun. Lakin teknik yöneticilik daha farklı, bir sürü insanı direktör gerekiyor.”

“Takımlarda oyuncuya bağlı bir sistem asla kurulmamalı”

“Çalıştığım kulüplerde hiç bir oyuncuyla irtibat açısından sorun yaşamadım. Oyuncu benimle konuşarak meselesini çözer. Oğuzhan geldi. ‘Hocam ben niye oynamıyorum?’ dedi. Ben de niye oynamadığını anlattım. Oğuzhan Özyakup yeterli oyuncu fakat devamlılığı yok. Oğuzhan epeyce yetenekli bir oyuncu. Oynatıyorum, fazlaca düzgün oynuyor, daha sonra 1 hafta yok, sakat. Bir kadroda 20-22 oyuncu varken tolerans geçemiyorsun. Yerine oynayan da uygun oynayınca formayı alıyor. Ekiplerde oyuncuya bağlı bir tertip asla kurulmamalı. Takımı bitirir. Camiayı bitirir. Ben bunu gördüm. hiç bir türlü oyuncuya bağlı nizam olamaz.”

“Taraftarı görür görmez grubuma ‘Biz yandık.’ dedim”

“Stadyumda imza merasimi yapmak planda olan bir şey değildi. Büsbütün tesadüf oldu. Tribünde o seyirciyi görür görmez şok oldum. Taraftarı görür görmez grubuma ‘Biz yandık.’ dedim. Aldığımız sorumluluğun büyüklüğünü o ana kadar anlamadık. Geçtiğimiz dönem, bence tarihin en kuvvetli dönemi. Dönem başında işler uygun gitmiyordu ancak sebepleri var. Taraftarlara epeyce yanlış bilgi veriliyor. Bizim bilinmeyen gizli işler yapmaktansa herkese anlatmamız lazım.”

“Avrupa’dan elendiğimize sevindik”

“Hesapta olmayan Paok maçı önümüze çıktı. Toplandık, 10 gün daha sonra Paok maçı var. Bana hazırlık maçı yapmadan Paok maçına çıktı dediler. 10 gün var. Ben bilmiyorum hazırlık maçı yapmasını, sen mi biliyorsun? Köy grubuyla oynuyorsunuz dediler. Hangi köy ekibi? Geçen sene Avrupa’dan elendiğimize sevindik. Yaptığımız işin uzun vadeli planlar yapmaya uygun olmadığını düşünüyorum. Gönül ister ki 20 sene kalalım lakin işin muvaffakiyet boyutu var.”

“Planlarım içinde Avrupa’da çalışmak da var”

“Kariyer planım biraz sekteye uğradı. Geç geldim büyük gruba. 4 yıl evvel gelmem lazımdı Şahsi maksadım her sene şampiyon olmak. Meslek planlamamda Beşiktaş’la muvaffakiyetler kazandıktan daha sonra La Liga’ya gitmek var. Gelen teklifler oldu lakin Beşiktaş’tan ayrılacaksam hatırı sayılır bir gruba giderim.”

“İlerleyen senelerda Ulusal Grup olabilir”

“Tabii ki de her hoca Türk Ulusal Ekibi’ni çalıştırmak ister ancak şu an değil. İlerleyen senelerda olabilir Biz oyuncuyla anlaştık fakat Federasyon limit yüzünden tescil etmiyor. Liderimiz limit aşmak için o denli gelirler buldu ki, o gelirlerle limiti aştık ve oyuncu aldık.”

“Şampiyonlar Ligi’nde sıkıntı kümeye düştük”

“Avrupa ile aramızdaki fark fazlaca açıldı. Bilhassa Şampiyonlar Ligi’nde artık büyük fark var. En zoruna düşmedik lakin bence hayli sıkıntı bir kümeye düştük. Ülke futbolu olarak evvel kendi yerimizi bilmemiz gerekiyor. Şampiyonlar Ligi’nde tempoya ayak uydurmamız gerekiyor. bu türlü çalışıyoruz ve idmanlarımız devasa yükseklikte tempoda geçiyor. O tempoya hazırlıyoruz ekibimizi. Ayrıyeten Şampiyonlar Ligi’nde rakibe nazaran format değiştireceğiz. Burada bir planın olacak. Avrupa Ligi’nde, Konferans Ligi’nde bir iki ilerlersin ancak Şampiyonlar Ligi fazlaca güç. Teixeira 8-9 aydır top oynamıyordu. Uygun de çalışıyor. Oyuncuyu 60 dakika da olsa oynatıp maç kondisyonu verelim, Şampiyonlar Ligi’nde de 60 dakika oynatırız dedik. Batshuayi, Chelsea’nin kampından döneme hazır geldi.”

“Ghezzal transferi tesadüftü”

“Oyuncuyu inandırabilmek fazlaca değerli. Yabancı oyuncuları inandırmak biraz daha güç zira ortada tercüman var. Tercümanların da o anki duyguyu aktarmaları gerekiyor. Ghezzal’ın transferi tam manasıyla bir tesadüftü. Telefondan seyrettim, topu alışına verişine baktım ve çabucak getirmelerini söylemiş oldum.”

“Sizden daha âlâ oynarım hatta…”

“Oyunculara istediğimizi net anlatıyoruz. Geçen görüşmede söylemiş oldum. ‘Siz koşmazsanız şayet, bu biçimde ben de futbol oynarım. Sizden daha âlâ oynarım hatta. Ben topu alır, nokta atışı yaparım. Herkesten daha yeterli yaparım lakin koşamam. Yaşlandık.”

“Rıdvan Yılmaz’ı vermiyoruz, Montero’yu bonservisiyle alacağız”

“Rıdvan Yılmaz konusu canımı çıktı. Rıdvan’ı kiralıyor musunuz dediler. O nereden çıktı? Rıdvan, Ersin Beşiktaş’ın geleceği daima. Umut Meraş’ı aldık. O bölgede Rıdvan var diyorlar. Biz bilmiyoruz güya. Utku Karagümrük’e kiralanacak. Montero’yu da bonservisiyle almayı düşünüyoruz. Yabancı bir orta saha almak istiyoruz. Biz Ersin’i ve Rıdvan’ı veririz lakin en az 10 milyon avroya veririz.”

“Yabancı kuralı sonucunı kim aldı?”

“Beşiktaş’ta bir şey olduğunda sonucu ben alıyorum değil mi? Oyuncunun gelişi, gidişi. Doğalı bu. Artık ben soruyorum. Yabancı kuralını sonucunı kim aldı? TFF aldı demek beni tatmin etmez. sonucu alan kim? Futbolun ne kadar ortasında? Yabancı kuralı sonucunı kim aldı evvel onu açıklasınlar. Kim aldı bu sonucu? 3 tane Türk oyuncu oynatmakla oyuncunun yetişeceğini mi düşünüyoruz? Sizce bu yanlışsız mu?”

“Lanet olsun Necip’i sokalım oyuna”

“Salih atılınca 4. hakem bize ‘Sahada 3 Türk olmalı’ dedi. Biz de ‘8 yabancı olması gerekmiyor mu? E 8 yabancı var işte sahada’ dedik. Herkes bir şey söylemeye başladı. 5 dakika daha konuşsak tahminen gol yiyeceğiz. Bırak lanet olsun sokalım Necip’i oyuna dedim.”

“En hazır Trabzonspor”

“Şu anda dört büyük ekibin da bahtı var. Şampiyonluk yüzdesi vermek için daha epeyce erken. Herkes âlâ takım kurdu ve âlâ başladı. Fenerbahçe ’nin âlâ bir antrenörü var, uygun gidiyorlar, genç oyuncuları oynatıyorlar. Galatasaray ‘da esasen Fatih hoca var. Konuşmaya gerek yok. Trabzonspor ise bence en hazır kadro olarak görünüyor.”

“Ljajic istediğimiz düzeye gelmedi”

“Kadro dışı bırakmak farklı bir şey. Artık ondan ümidi kesmemiz manasına geliyor. Adem Ljajic ile hayli konuştuk lakin o maliyetle bu performans kabul edilemez. İstediğimiz düzeye gelmedi.”

“3 yıllık teklif gelse kabul etmem”

“Üç yıllık teklif gelse kabul etmem. Ben bir yıllık muahede yapıyorum. Üç sene kontrat yaparsam oraya tazminatı koyarım, daha sonra da o tazminatı senden alırım. Kulübü bu biçimde bir şeyin altına sokmak istemiyorum. Kontrat konusunu anlatayım. Lidere da anlattım. Herkes bilsin. 3 sene kontrat yaparsan tazminatı koyarım oraya. Alırım o tazminatı senden. Ben diyorum ki, kulübü niçin güç duruma sokayım? Biz esasen buradayız.”