Şenol Güneş: Keşke yeşil kart kuralı olsa…

PeLe

New member
Şenol Güneş: Keşke yeşil kart kuralı olsa… Futbolun artık endüstriyel bir hal aldığını söz ederek kelamlarına başlayan Güneş, “Beklentiler hayli büyüdü. bir daha keyif lakin beklentiler yüksek olduğu için tenkitler de fazla oluyor. Bu orta bir daha Riva’dayım, sizleri de görüyorum, olağanüstü bir çalışma ortasındasınız. Geldiğim birinci günden bu yana Riva’da epey büyük ara alındığını görüyorum. Hakemlerimiz ve futbolumuzun da hayli daha yeterli olduğunu düşünüyorum. Son devirde alınan berbat sonuçlar için Türk futbolunun bittiğini değil, olumsuz olduğunu söyleyebiliriz. Türk futbolu geçmişine nazaran epeyce daha uygun bir durumda. Buradaki imkanlara bakılırsa daha düzgün olmamız gerekiyor. Daima uygun giden bir grup, oyuncu yoktur, hakem de olmayacaktır. Bir turnuvaya katıldık, orada bir de hakemimiz de vardı. Cüneyt Çakır başarılarıyla sizlere örnek oldu. Ali Palabıyık ve Hail Umut Meler’i de şimdiden tebrik ediyorum. Buna muhtaçlığımız var. Bir grup oluşturduk iki yılda sayılı hale geldi. Âlâ olduğu vakit övgülerin fazla olduğunu söylüyoruz. Sizden beklentimiz şu, sevgi, hürmet içerisinde bir itimat hissini daima verin. Deneyimli, düzgün hakem bu demektir. Hakem, oyuncu münasebetlerindeki sevgi, hürmet olduğu sürece hiç bir sorun olmaz. Gergin olmaya gerek yok. İnandığınız yolda gidin, yavuz olun, hiç korkmayın. Kameralara teslim olmayın. VAR evet var lakin VAR’a güvenerek değil kendinize güvenerek maç yönetim edin. VAR’a bağlı kalırsanız gerçek kıymetinizi gösteremezsiniz” diye konuştu.

“Keşke yeşil kart kuralı olsa da, oyuncular 3-5 dakika cezalandırılsa”

Futbolun hızlanması konusunda hakemlerin değerli bir rolü olduğunu da aktaran Güneş, “Liglerin, futbolun daha süratli oynanması için oyun idaresinde bir grup değişiklikler olduğunu düşünüyorum. Süratli oynayan kadrolara hakemlerin müsaade verdiğini görüyorum. Topun daha epeyce oyunda kalması ve süratli oynanması için size büyük iş düşüyor. Oyuncu itirazlarına müsaade vermeyi de hakikat bulmuyorum. Keşke yeşil kart dediğimiz, oyucuları 3-5 dakika kenara almak ve cezalandırmak daha hakikat olabilir. Zira itirazla vakit kazanıyorlar. Alana çıkan futbolcu futbol oynayacak, hakem maçı yönetecek. Bu herkesi keyiflendirir” formunda konuştu.