Samsun Üniversitesi Roket Grubu’ndan IREC2021’de büyük muvaffakiyet

Undertaker

New member
Amerika Birleşik Devletleri’nde(ABD) düzenlenen Memleketler arası Roket Mühendisliği Yarışması’nda (IREC2021) Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Roket Kadrosu teknik mükemmeliyet kategorisinde ikinci oldu.
2019’dan beri ABD’de yapılan müsabakalarda Türkiye’yi temsil eden Samsun Roket Ekibi bu yıl Kovid-19 pandemisi niçiniyle sanal olarak gerçekleşen 2021 Memleketler arası Roket Mühendisliği Yarışı’nda teknik mükemmeliyet kategorisinde ikinciliği elde etti. Dr. Öğretim Üyesi Melahat Cihan’ın liderliğinde ulusal ve memleketler arası yarışlara katılarak çeşitli muvaffakiyetler elde eden Samsun Üniversitesi Roket Takımı’nı Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Ondokuz Mayıs Belediye Lideri Osman Topaloğlu tebrik etti.

TEKNOFEST 2022 SAMSUN’DA YAPILMALI

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde bulunan Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu Roket Takımı’nı ve SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı rektörlük merkez binasında ziyaret eden 19 Mayıs Belediye Lideri Osman Topaloğlu, “Bizim için başka bir ehemmiyeti olan ve ilçemizde 2010 yılında kurulan fakültemizin bu kadar muvaffakiyetler elde etmesi bizleri son derece memnun etmektedir.

Samsun Roket Ekibimiz 2018 yılında Ulusal Teknoloji Atağı TEKNOFEST’te ‘yüksek irtifa roketi’ kategorisindeki ikinciliklerinin akabinde muvaffakiyetlerini, IREC2021’de tescillediler. Artık bundan daha sonraki yarışlarda birinci olma vakti. Bu başarılı sonuçlar bizlerin TEKNOFEST 2022’nin Samsunumuzda, hatta ilçemizdeki kendi havaalanı bulunan Ballıca Yerleşkemizde yapılması talebimizi daha da güçlendiriyor. TEKNOFEST 2021’de 19 Mayıs Belediyesi olarak desteklediğimiz kadrolarımız da var. Ulusal Teknoloji Atılımı ile gençlerimiz her platformda bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. Tüm gençlerimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

ALDIKLARI MÜKAFATLA BİZLERİ GURURLANDIRDILAR

Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Samsun Roket Kadromuz aldığı ödüllerle bizleri gururlandırıyor, Samsun Üniversitesi olarak ekibimizi ve danışman hocamızı yürekten kutluyorum, ulusal ve milletlerarası alanda üniversitemizi, kentimizi ve ülkemizi muvaffakiyetle temsil eden kadromuz daha birçok başarılı sonuçlarla bizlere gurur kaynağı olmaya devam edecekler, grubumuza önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan müsabakalarda her türlü takviyesi vermeye hazırız. Muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum” diye konuştu.

KAYNAK: İHA