Sağlık mı yoksa delilik mi? Artık Berlin'deki U8'de yedek otobüs servisi var

Mezopotamya

New member
Schönleinstrasse metro istasyonundaki durum Salı sabahı saat sekiz civarında tamamen rahatladı. Yıllardır metro istasyonundan kaçındım ve işe, randevularıma ve aileme bisikletle gittim. Sadece çok acil durumlarda korku dolu U8 metro istasyonuna giden merdivenlere çıkıyorum ve kendimi platformdaki durumla karşı karşıya bırakıyorum: bağıran, tartışan bir kalabalık. Bir uyuşturucu bağımlısı uyuşturucu içmeye çalışır, uyuşturucu satıcıları vagon kapılarına göz kulak olur, alıcılarını tanır ve siz de kaçınılmaz olarak onların satış tartışmalarına katılırsınız.

Gesundbrunnen ile Paracelsus-Bad tren istasyonları arasındaki meşhur 8 numaralı metro hattı Pazartesi gününden bu yana üç hafta boyunca kesintiye uğradı. BVG, otobüslerle birlikte bir ray değiştirme hizmeti (SEV) kurmuştur. U8 otobüste nasıl hissediyor? U8 hissi SEV'e de geçiyor mu?

Boş bölmeler, iyi tabelalar – bu mümkün mü?

Bu sabah Schönleinstrasse'den yolculuk şaşırtıcı derecede sakin bir şekilde başlıyor. Bölmeler boş, büyük sırt çantalı bir çift uzun bir bankta tek başına oturuyor, karşıdaki her şey boş. Voltastraße tren istasyonunun hemen arkasında anons duyuluyor: “Bu yolculuk burada bitiyor.” Birkaç yolcuyla birlikte trenden ayrılıyorum ve değişim servisini aramaya hazırlanıyorum ama değişim durağı çok iyi bir şekilde işaretlenmiş. Metro istasyonunun yüzme havuzu mavi fayanslı duvarları bilgi tabelalarıyla sıvanmıştır. Standeeler yedek durağın nerede olduğunu açıklıyor. Parlak sarı ayak izleri, doğru yürüyen merdivene ve ardından doğru çıkışa giden yolu işaret ediyor. Yanlış bir şey yok. Trafiğe alternatif olarak hazırlanan otobüs durağına yolcular güvenli bir şekilde iniyor.

Gesundbrunnen tren istasyonunda hiçbir yanılgıya yer yok: doğru durağa giden yol.Ida Krenzlin

Orada zaten sarı bir otobüs bekliyor, ekran uzaktan net bir şekilde görülebiliyor: “U8 – S+U Wittenau'ya doğru değiştirme servisi”. Birkaç yolcu otobüse yetişmek için yola çıktı ama arkalarından yeni bir otobüs yanaştı ve üçüncü yedek otobüs de ufukta göründü. Kalkışlar her dakika gerçekleşmektedir. Otobüsler en azından Salı sabahı sekiz buçuk civarında boş.

Artık 8 numaralı metro hattının uzun süredir sıkıntı çeken müdavimleri için bir sağlıklı yaşam yolculuğu başlıyor. Kelimenin tam anlamıyla yer altı yerine yer üstü. Otobüs ısıtmalı, kalabalık değil ve herkesin koltuğu var. Kapıların düzenli olarak açılması iyi havanın olduğu anlamına gelir. Kimse kebap yemiyor, bira içmiyor. Büyük panoramik pencereler Reinickendorf'un önemli caddelerinin ve bölgenin ulaşım merkezlerinin manzarasını sunmaktadır. Badstrasse, Pankstrasse, Osloer Strasse, Residenzstrasse. Bir Bulgar bakkalının, araba bayilerinin, sağlık merkezlerinin ve “Alışveriş Zamanı” adlı Späti'nin yanından geçiyoruz. Değiştirme hizmeti yalnızca metro istasyonlarında duruyor, çoğunlukla Gesundbrunnen'den beri seyahat eden yolcular iniyor, neredeyse hiç kimse binmiyor. Sonunda sadece ikimiz kaldık.

Paracelsus-Bad tren istasyonundaki güzel küçük köy kilisesi

Paracelsus-Bad tren istasyonundaki güzel küçük köy kilisesiIda Krenzlin

Paracelsus-Bad tren istasyonunda manzara, bir köyün yeşili üzerinde tamamen özgür duran küçük bir kiliseye düşüyor. Kenar mahallenin orijinal köy yapısı burada görülebilir. Reinickendorf aynı zamanda bir kilise köyüydü ve bir malikanesi vardı. 1852'de Reinickendorf çiftçileri kendilerini bağımlılıklarından kurtardılar ve sanayileşme de çiftçileri dışarı itti. 1900 yılında Reinickendorf'tan Kreuzberg'e dört tramvay hattı çalışıyordu! Reinickendorf, 1 Ekim 1920 Büyük Berlin Reformu'ndan bu yana Berlin'in bir parçası.

Yedek otobüste iyi yolculuklar

Paracelsus-Bad tren istasyonunda birkaç BVG çalışanı şimdiden yedek otobüsün yolunu gösteriyor. Aslında orada bir kalabalık oluştu, ancak hızla birkaç otobüse yayıldı. Otobüsler ayrıca kuzeydeki terminalden Gesundbrunnen'e her dakika hareket etmektedir.

Şehre geri dönmek de bir rüya: Sık seferler nedeniyle, yedek otobüsler U8'in aksine neredeyse hiç kalabalık değil.

Şehre geri dönmek de bir rüya: Sık seferler nedeniyle, yedek otobüsler U8'in aksine neredeyse hiç kalabalık değil.Ida Krenzlin

Osloer Straße tren istasyonuna vardığımızda artık sabahın erken saatleriydi. Aşağı ceketli emekliler alışverişe gidiyor. Aniden yün paltolu ve elinde evrak çantası olan bir kadın kapılardan birine vuruyor – otobüs tam kalkıyor. Görünüşe göre henüz bir sonraki otobüsün yakında geleceğini bilmiyor. Yedek otobüste yolculuk rahattır. Gesundbrunnen tren istasyonunda şöyle yazıyor: “Bu, yedek otobüs seferlerinin sonudur.” Ne ayıp. Yeraltı U8 için BVG, yedek otobüslerin zamanlamasını derhal devralabilir.