Rusya, esir aldığı İngiliz subaylarını televizyona çıkardı!

Muhabir

New member
Eski İngiliz asker Shaun Pinner, evvelki akşam Rusya tarafınca yayınlanan propaganda görüntüsünde, haftalardır Ukrayna özel kuvvetleriyle birlikte savaştığını anlattı. Kuşatma altındaki Mariupol’de esir alınan Pinner’ın fazlaca yorgun görünmesi dikkat çekti.

Eski İngiliz asker, “Merhaba, ben Shaun Pinner. İngiltere vatandaşıyım. Mariupol’de yakalandım. Ukrayna Özel Kuvvetleri’nin 36. Tugayı’ndanım. 5-6 haftadır Mariupol’de savaşıyordum ve artık Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeyim” dedi.

Sözcü‘nün haberine nazaran Pinner, savaştan evvel ocak ayında İngiliz basınına yaptığı açıklamada, “Yakalanırsak İngiliz olduğumuz için Ruslar bize farklı davranacak” tabirlerini kullanmıştı. Savaşa katılma planlarıyla ilgili Mail on Sunday gazetesine konuşan Pinner, “yaşamım için korkuyorum lakin Rusya bu savaşı başlattı. Onlarla savaşacağız” demişti.

Geçen hafta da Aiden Aslin isimli bir İngiliz vatandaşının Rusya tarafınca Mariupol’de yakalandığı açıklanmıştı. Rusya, geçen hafta Mariupol’de Ukrayna için savaşan binden çok askerin teslim olduğunu bildirmişti.

‘2014’TEN BERİ UKRAYNA’DALAR’

Cumhuriyet‘in İngiliz basınından aktardığı bir habere bakılırsa, kısa bir süre evvel bir küme İngiliz Special Air Service (SAS) özel harekat subayının savaşın devam ettiği Ukrayna’ya geldiğini ve Ukraynalı askerlere eğitim verdiğini öne sürmüştü.

Taburu Kiev’in kuzey eteklerindeki Obolon’da konuşlanmış olan Yüzbaşı Yuriy Myronenko, Times’a demecinde, İngiliz askeri eğitmenlerin Ukraynalı askerlere, şubat ayında teslim edilen İngiliz üretimi NLAW tanksavar füzelerini kullanma eğitimi vermeye geldiklerini söylemişti.

Daily Mail‘de yer alan bir öteki habere nazaran ise İngiliz askeri eğitmenler, Rusya’nın 2014’te Kırım’ı işgalinden bu yana Ukrayna’da bulunuyordu, lakin Putin’in Ukrayna’yı topyekun işgal buyruğu verme mümkünlüğünün artmasıyla şubat ayında geri çekildiler.