Rus sabotajcıları, Ukrayna sokaklarında gerginliğe niye oldu

Muhabir

New member
Rusya’yla Ukrayna içindeki sıcak savaşın beşinci gününde görüşme sürecinin başlamasıyle bir arada dün gündüz başşehir sokaklarında sakinlik hâkimdi.

En azından görüşme devam ederken füzelerin düşmeyeceğini bilmek dertleri biraz olsun azalttı. Dış bölgelerde ise gece yer yer siren, patlama sesleri duyuldu. Lakin bir daha de herkeste diğerlerine karşı kuşku havası dağılmış değil. sebebi ise Kiev’de son birkaç gece, kente daha evvelde sızmış olan Rus özel sabotaj timleriyle Ukrayna güçleri içinde çatışmaların yaşanması. Ukrayna makamları, Kievliler’e, sabotajcı şahısların ayırt edici kimi özelliklerini bildiriyor ve onlardan kuşkulu bireyleri ihbar etmesini istiyor. O niçinle, adres sorana kimse karşılık vermiyor. Türkçe cep telefonuyla konuştuğumda, bana doğrulan kuşkulu bakışlarla karşılaştım. Marketin halini gösteren iki kare fotoğraf çekeyim dediysem de, oradakiler, fotoğraf karesine girmemek için kaçıştı.

Kiev’de güvenlik güçleri kuşkulu araçları durdurarak arama yapıyor. Rus özel kuvvetlerinin halkın içine sızmasından dert duyuluyor.

MARKET RAFLARI BOŞALIYOR

Marketlerde ekmek, su üzere gereksinim hususları, birinci getirildiği saatlerde tükeniyor. Boş raf manzaraları artmaya başladı. Ruslar’ın Kiev’i büsbütün kuşatmaya alma teşebbüsü, çabucak hemen gayesine ulaşamadı ve bu niçinle, marketlere sevkıyatlar, aksamalı da olsa sürüyor. Elektrik, su ve internette şu ana kadar kesinti olmadı. Ama Ukrayna’nın doğusunda, çatışmaların daha ağır yaşandığı bölgeler, bu kadar şanslı değil.

Savaş ilanıyla, oturduğum apartmandaki komşuların kıymetli bir kısmı, köylerine kaçtı. Bugünlerde bana telefon açıp konutlarının durumunu soruyorlar. Herkes, bir an evvel bu savaşın sona ermesini, eski günlere dönmeyi arzuluyor.