Ronaldo, Juventus’tan ayrılıyor

PeLe

New member
Ronaldo, Juventus’tan ayrılıyor İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) ekiplerinden Juventus’un Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo, bu sabahki idmana katılmadı. Kadronun teknik yöneticisi Massimiliano Allegri, Ronaldo’nun ekipten ayrılmak istediğini kendisine dediğini deklare etti.

Allegri, Juventus’un Serie A’nın 2. haftasında alanında Empoli ile yapacağı maç öncesi basın toplantısı düzenledi. görüşmede, siyah-beyazlı ekipteki geleceği bir müddetdir tartışma konusu olan Ronaldo’ya dair de açıklamalarda bulundu. Allegri, “Siz sormadan ben söyleyeyim. Dün Cristiano, bana burada kalma niyetinin olmadığını söylemiş oldu. Bugün idmana çıkmadı, yarın da takımda olmayacak” dedi.

‘KENDİ TERCİHİNİ YAPTI’

Ronaldo’nun bu tercihi konusunda hayal kırıklığına uğramadığını belirten Allegri, “Kendi tercihini yaptı. Sivori, Platini, Del Piero, Zidane, Buffon Juventus’tan gelip geçti. Bu bir hayat maddesidir. Juventus kalıcı olandır ve kıymetli olan sonuç almaktır. O kendi katkısını verdi ve artık diğer bir yola gidiyor. O, büyük bir şampiyon. Kendisine oynayacağı grupta muvaffakiyetler diliyorum. Juventus’a verdikleri için ona yalnızca teşekkür edebiliriz. Hayat devam ediyor” diye konuştu.

Allegri, Ronaldo’dan daha sonra kadrodaki öteki oyuncuların sorumluluklarının artacağını, bundan daha sonra maçları kazanmalarını sağlayacak gerçek bir zihinsel istikrara ulaşacaklarını söz etti.

İtalyan basını, 36 yaşındaki Portekizli oyuncunun Manchester City’ye transfer olacağını yazdı. (AA)