Robert Gottlieb dansı nasıl şekillendirdi?

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Fonteyn, “Ah, Bob, ne güzel bir bale! Ama hayır, bunda pek iyi değildim. Piyano ritmine o zor ilk adımı atmadan önce her zaman sahne arkasında dururdum ve her zaman şöyle düşünürdüm: “Bu ritmin üstesinden gelebilirsem, iyi olacağım.” Ama biliyor musun? asla yapamam.”

Bob, hayatının geri kalanında birincil kaynaklardan gelen bu tür bilgilere güldü. Ayrıca, Balanchine’in Robbins’i geçersiz kılan bir kararı bir keresinde Jerome Robbins’e bildirmek zorunda olduğu konusunda şaka yaptı: Bob, o olayda kendisini “tanrıların habercisi” olarak tanımladı.

City Ballet’te programlamanın zorluğunu takdir etti. Balanchine’in hayatı sona yaklaşırken Bob, şirketin başına Balanchine’in halefi olarak Peter Martins’i atama kararında etkili bir rol oynadı.

1987’de Bob, The New Yorker’ı düzenlemek için Knopf’tan ayrıldı. İşte o zaman, Bob’un o zamanlar en yakın arkadaşlarından biri olan dans eleştirmeni Arlene Croce, Balanchine’in yerine geçecek olan Martins’in eksiklikleri olarak gördüğü şeyleri yazılı olarak protesto etmeye başladı. 1988’de, Şehir Balesi’nde Balanchine repertuarının düşüşü üzerine sert makalesi olan Dimming the Lights’ın yayınlanmasının ardından bir kriz patlak verdi. Bob, Martins’in emriyle, ancak karşı çıkmadan panelden ayrıldı..

Tesadüfen, New Yorker’ın altı aylığına konuk dans eleştirmeni olarak Londra’dan işte bu noktada geldim. Kısa süre sonra Bob’un çalışmalarını kahkahalarla doldurmayı ne kadar sevdiğini öğrendim. Bir keresinde, Paul Taylor’ın koreografisi üzerine bir deneme hazırlarken, Bob, Taylor’ın yan adımlarıyla ofisime girdi.

Diğer zamanlarda, Balanchine stilinin temelini oluşturan adımdan, tendu’dan söz etti: her gün tekrar tekrar yapmak zorunda olan dansçılar, doğru yapıldığında, tüm teknik ve stil alanlarını açtığını bilirler. Çalışmayı seven Bob, Tendu fikrine bayıldı.