Rezan Epözdemir’den istifa açıklaması: Galatasaray ile Fenerbahçe dost olamaz

PeLe

New member
Rezan Epözdemir’den istifa açıklaması: Galatasaray ile Fenerbahçe dost olamaz Galatasaray’da lider yardımcılığı misyonundan istifa eden Rezan Epözdemir, düzenlediği basın toplantısında idare heyetinden istifa etmediğini, yalnızca Sportif A.Ş. vazifelerini bıraktığını söylemiş oldu. “Galatasaray Spor Kulübü idaresinden istifa etmedim. Yalnızca Futbol A.Ş nazaranvimden istifa ettiğimi bildirdim” diyen Epözdemir, “Türk futbolunun en değerli sorunu adalet problemidir. Galatasaray’a karşı yapılan sistematik ve kategorik taarruzlarda yalnız kaldım” tabirlerini kullandı.

‘SÖYLEDİKLERİMİN KABUL GÖRMEDİĞİNİ HİSSETTİM’

Epözdemir’in açıklamaları şu biçimde:

“Sayın Burak Elmas, seçimden 8 ay evvel bakılırsav teklifinde bulunmuştu. O gün akademik çalışmalarım niçiniyle reddetmiştim. Seçimdilk evvel tekrar bir teklifte bulundu ve seçime yaklaşınca bu Galatasaray hayalini kabul ettim. Türk futbolunda en büyük sorun, liyakat ve adalet meselesidir. Galatasaray’a karşı yapılan sistematik ve kategorik hücumlarda yalnız kaldım. Futbol grubumuzun maruz kaldığı hakem yanılgılarından bahsetmek istiyorum. Gerekli yansıların verilememesi en kıymetli istifa gerekçelerimden biri. Sayın lidere bunu tekraren ilettim. Yol olarak farklı bakıyoruz. Sonuç olarak liderin kararları kıymetlidir. söylemiş olduklerimin gereğince kabul görmediğimi hissettim.

‘GALATASARAY’IN HAKLARININ SAVUNULMAMASI EN BÜYÜK SEBEP’

Galatasaray’ın haklarının savunulamaması istifamın en büyük niçinidir. Liderimizle 3 aydır her maçta daha sonra gerekli açıklamaları yapmak için görüşlerimi paylaştım, kendisi de demokratik bir insan, bunları dinledi lakin kabul etmedi. ‘Haklı galibiyet’ söylemi ve daha sonraki yalnızlaşma süreci… Ben orada şahsi niyetimi söylemiş oldum. O süreçte yalnızlaştırıldığımı hissettim. O günlerde de konuşup sayın lidere istifamı verdim lakin kabul edilmedi.

Sayın Erol Bilecik’in bana nazaran yakışıksız açıklamaları vardı. Orada kurumsal bir ileti verilmeliydi bana göre. Sayın Bilecik maçtan daha sonra beni 5 defa aradı. Bildiriler duruyor. Bunun hayli yakışıksız olduğunu, hukuken fiilen kabul edemeyeceğimizi söylemiş oldum. Galatasaray’dan özür dilemezse kendisiyle konuşmayacağımı söylemiş oldum.

‘AZAMİ SEVİYEDE YAKINLAŞMA OLABİLİR’

Galatasaray, Fenerbahçe bunlar en büyük sivil toplum örgütleri. Bir ortaya geldiklerinde biroldukça mevzuyu çözebilirler. Azami seviyede yakınlaşma olabilir. Ama Fenerbahçe ile Galatasaray dost olamaz. Azami nezaket olmalı. Bu ömrün doğal akışını, mantık-fizik kurallarına muhalif. Bu minvaldeki projeleri de yanlış buluyorum. Bunları toplantılarda tekraren söylemiş oldum. Sayın liderle derin fikir ayrılıkları oluştu. Ben de bunun üzerine bugün itibariyle yazılı olarak istifamı yolladım.” (HABER MERKEZİ)