Renault’nun yeni SUV’unun amortisörlerini Maysan Mando üretecek

Mezopotamya

New member
DÜNYA (BURSA) – Bursa’da üretim yapan amortisör üreticisi Maysan Mando, tarihinin en büyük iş birliği projesine imza atarak Renault Kümesi bünyesinde Dacia markası altında 2023 yılının sonunda seri üretime geçirilmesi hedeflenen SUV ve elektrikli SUV araçların nominasyonunu aldı. 10 yıllık proje kapsamında yapılan iş birliği muahedesi ile şirket, Renault Grubu’na yıllık 2,1 milyon adet/yıllık üretim yapacak olup, hem içten yanmalı SUV serisinin tıpkı vakitte elektrikli SUV serisinin ön ve art amortisörlerinin üretimini üstlenecek.

Maysan Mando, proje için Ar-Ge çalışmalarına da start verdi. Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül, “Otomotiv dalı büyük bir dönüşüme sahne oluyor. Çevreci yaklaşımların sürat kazanmasıyla birlikte firmalar da bu taraftaki yatırımlarını artırmış durumda. Biz de bu şuurla Maysan Mando olarak, ‘akıllı şirket’ odaklı ilerliyor ve teknoloji yatırımlarımızla birlikte geleceğe odaklanıyoruz. kuvvetlendirdiğimiz IT altyapımız ve akıllı algoritmaları içeren yeni ERP yatırımımızla dijital olgunluk düzeyimizi geliştirmekteyiz. Globalde tercih edilen inançlı ve konforlu sürüş tahlil ortağı vizyonumuz doğrultusunda, belirlediğimiz stratejilerimize yönelik faaliyetlerimize kararlılıkla devam ediyoruz” dedi. Şirket olarak, 2021 yılında bundan evvelki yıla bakılırsa yüzde 36 oranında büyüme kaydettiklerini belirten Şengül, 2020’de kurguladıkları 5 yıllık strateji planı çerçevesinde 5 kat büyüme maksadına gerçek ilerledklerini söylemiş oldu. Tülay Hacıoğlu Şengül, “Renault Kümesi ile yaptığımız mutabakat da bu büyüme amaçlarımızın değerli bir kesimi. Bu mutabakatın, bir arada çalıştığımız tüm tedarikçilerimiz ve paydaşlarımız açısından iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.