Rekabet’ten kimi birleşme ve devralmalara onay

Mezopotamya

New member
Rekabet Şurası, kimi birleşme ve devralma süreçlerine müsaade verilmesini kararlaştırdı. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyurulara bakılırsa Konsey, Ford Romania’nın Ford Otosan Netherlands aracılığıyla Ford Otomotiv Sanayi AŞ tarafınca devralınması sürecinin müsaadeye tabi olmadığına karar verdi.

BBR Verkehrstechnik, BBR rail automation, BBR International Finance & Service, BBR rail automation, BBR Intelis ve BBR rail automation Swiss isimli şirketlerin tek denetimlerinin Stadler Signalling aracılığıyla Stadler Rail tarafınca devralınması sürecinin müsaadeye tabi olmadığı kararlaştırıldı.

LeasePlan Corporation’ın tek denetiminin ALD Automotive tarafınca devralınması sürecine müsaade verildi.

Nielsen Holdings’in dolaylı ortak denetiminin Elliott Investment Management L.P. tarafınca yönetilen fonlar yahut yatırım araçları ile Brookfield Asset Management’ın dolaylı denetim ettiği iştiraki Brookfield Private Equity Holdings’in bağlı şirketleri tarafınca devralınması sürecinin müsaadeye tabi olmadığı karara bağlandı.

Theramex Healthcare Topco Limited ve bu şirketin direkt ve dolaylı olarak tamamına sahip olduğu iştiraklerinin ortak denetiminin, PAI Partners’ın yönettiği fonlar ve CEP V Participations SICAR tarafınca devralınması sürecinin müsaadeye tabi olmadığına karar verildi.

SEM İnternet Reklam Hizmetleri ve Danışmanlık AŞ ile Liberdatum İnternet Reklam Hizmetleri ve Danışmanlık AŞ’nin tek denetiminin Technology Services and Investment aracılığıyla Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ tarafınca devralınması sürecine müsaade verildi.

Viatris’in biyobenzer portföyünün tek denetiminin Biocon Biologics Limited aracılığıyla en son olarak Biocon Limited tarafınca devralınması sürecine müsaade çıktı.

International Financial Group Limited’in tek denetiminin Cinven Capital Management (SFF) General Partner Limited tarafınca devralınması sürecine müsaade verilmesi kararlaştırıldı.

MP Sıhhat ve Ticaret AŞ ve MLP Sıhhat Hizmetleri AŞ tarafınca ortak denetim edilen Sentez Sıhhat Hizmetleri AŞ üstündeki tam denetimin MP Sıhhat ve Ticaret AŞ tarafınca devralınması sürecinin müsaadeye tabi olmadığına karar verildi.