Pina Bausch’un dans topluluğu yeni bir döneme adım attığını duyurdu

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Charmatz, “‘Café Müller’i çıplaklık, cinsellik ve arzuyla ilgili bu parçalarla çevrelemeyi ilginç buluyorum, çünkü kafe arzuyla dolu,” dedi. Tanztheater üyelerinin yanı sıra bu tasarım için daha önce birlikte çalıştığı dış dansçıları da kullanacak. (Charmatz çağdaş dansta büyük bir isim olmasına rağmen, hiçbir zaman kalıcı bir şirketi olmadı, proje bazlı çalışmayı tercih etti.)

Ayrıca uluslararası turnelere çıkan iki büyük Bausch oyunu Nelken (Nelken) ve Viktor’un yanı sıra Vollmond ve Sweet Mambo da yeniden canlandırılacak. “Somnole”, “étrangler le temps + boléro 2” ve “10000 gestes” dahil olmak üzere Charmatz’ın birkaç eseri de Tanztheater Wuppertal sezonunun bir parçası olsa da dansçıları tarafından sahnelenmeyecek olsa da turneye çıkacak. Charmatz’ın kendisi Somnole’de solo olarak ve Etrangler le temps’de Emmanuelle Huynh ile ikili olarak yer almayı planlıyor. (“Pekala, bir Tanztheater üyesi,” dedi.)

Charmatz, “Yalnızca bir sanatsal projem var” dedi. “Terrain adında, dış olaylarda ve benim repertuvarımda uzmanlaşmış ve yapısal ve finansal olarak Tanztheater Wuppertal’dan bağımsız olan bir şirketim var, ancak ağımız var.” Benim repertuvarım, Pina Bausch’un repertuvarı ve birlikte yaptıklarımız var.”

Charmatz, 1960’lardan kalma bir tiyatroyu, Tanztheater Wuppertal’ın sahne alacağı Schauspielhaus’u prova odaları, kamusal alanlar ve arşivleri de içerecek çok amaçlı yeni bir bina ile birleştirecek olan Pina Bausch Center’ın planları konusunda hevesliydi. Pina Bausch Vakfı.

Bausch’un vakfını kuran ve ölümünden kısa bir süre sonra arşiv üzerinde çalışmaya başlayan oğlu Salomon, merkezin yalnızca binlerce video, fotoğraf, poster, makale ve kitap için yer sağlamakla kalmayıp, bazıları halihazırda çevrimiçi olarak da mevcut olduğunu söyledi. dansçı olmayan veya diğer kurumlarla eserlerin üretimi için vakıf için performans yerleri.

Salomon Bausch, “Pina’nın çalışmaları şehirde kök saldı, ancak daha da erişilebilir olabilir” dedi. “Merkezin herkese açık bir kamusal alan, bir değiş tokuş yeri olabileceği için gerçekten heyecanlıyım.”