Pereira konuştu! ‘Forvet istiyorum’

PeLe

New member
Pereira konuştu! ‘Forvet istiyorum’ Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira, yarın Helsinki ile oynanacak kuvvetli maç öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

İşte Portekizli teknik adamın açıklamaları şöyle:

“HJK Helsinki, fizikî olarak uygun bir ekip ve kıymetli oyuncuları var. Ligleri başladığı için avantaja sahipler. Taraftarlarımızın önünde ikinci maç öncesi düzgün bir sonuç almamız gerekiyor.”

“Eksiklere tahlil bulmak için elimizden geleni yapacağız. Agresif, baskılı, topu tutan ve kaybedince tepki gösteren bir grup manzarası vermek istiyoruz. İki oyuncumuzun sakatlığı da işimizi zorlaştıracak ancak eminim ki oynayanlar da elinden geleni yapacak.”

‘Gol atabilen forvet istiyorum’

“Transfer periyodu herkes için zordur. Kulübümüz fazlaca çalışıyor, istikrarlı ve yarışmacı bir kadro kurmaya çalışıyorlar.

“Gol atabilen, toplu ve topsuz oyunu güzel oynayabilen bir forvet oyuncusu istiyorum. Aslında bütün futbolcularımdan zeki ve futbolu bilen, kadroya kalite katabilecek oyuncular olmalarını istiyorum. Zira ben güzel futbol oynanmasını istiyorum.”

‘Savunma manasında biraz eza yaşadık’

“İlk maçta savunma manasında biraz badire yaşadık. Bu yanlışları düzeltmek için saha içi ve saha haricinde çalışıyoruz. Çalışma halimizi devam ettirdiğimiz takdirde gün gün, hafta hafta epey daha düzgün olacağız. Futbolda kusurlar yaparsınız, her vakit bundan evvelki maçta yaptığınız kusurları düzeltmek için çalışırsınız. Savunmada kahırlar yaşadık ve bu yanılgılarımızı düzeltmek için çalışıyoruz.”

“Sihirbaz değilim, sihirli bir değneğim yok. Çalıştıkça gelişeceğiz. Futbolun geriliminden dolayı saçımız dökülüyor.”

Samatta sorusuna cevap

“Samatta geldiğimizden beri fazlaca sıkı çalıştı. İnanıyorum ki özgüveni yerine geldiğinde Belçika’daki üzere goller atmaya başlayacak.”

“Hayatta epey fazla kelam verilir lakin biroldukca insan kelamlarını tutamaz. Benim de verdiğim kelam; spesifik bir muvaffakiyetten fazla epey çalışıp elimden gelenin en güzelini yapacağıma dairdi.”

“Bence bakmanız gereken şey; grubun saha ortasındaki davranışları, fikirleri ve nasıl oynamaya çalıştığı. Bu, benim niyetim. Yanılıyor da olabilirim. Benim için kıymetli olan kadronun ne yapması gerektiğini fazlaca düzgün biliyor olması.”