Olga Smirnova, Da Vinci Des Ballet

B-Boy

Global Mod
Global Mod
Smirnova artık Pare hareketinden sonra sık sık bakıyor, dedi ve sahnede “sessizliğin gücünü” övdü. “Macbeth” i Pickett ile uyarlayan İngiliz sahne yönetmeni James Bonas, Smirnova'nın “netliği ve sadeliği” ni büyük tiyatro sanatçısıyla karşılaştırdı. “Balede, gösteri boyalı bir kaliteye sahip olabilir, ancak içeriden bir karakter yaşama fikrini anlıyor. Vücudunuzdaki niyeti çok net görüyorlar.”

Ve Smirnova bir karakter vizyonunu çağıracak. Provada, sanatsal ekibinden Lady Macbeth için bir giriş kesmesini istedi çünkü gereksiz olduğunu düşündü. “O en gerçek insanlardan biri,” dedi Pickett. “İşler işe yaramazsa ona bildireceksin.” Bir gülüşle, geçen yıl Smirnova'nın Dostoyewsky'nin Amerikan Bale Tiyatrosu için “Suç ve Cezası” nın uyarlanması üzerinde çalıştığını söylediği anı hatırladı. “Çok sessizdi ve gitti:” Oh, sanmıyorum. “

Hollanda Ulusal Balesi Direktörü Ted Brandsen, Smirnova'nın “başlangıçta çok fazla şey söylemeyeceğini, ama gerçekten açıldığını” söyledi.

“Mutlaka rekabetçi ve zor olmayan bir ortamda olmaya alışmak zorundaydı,” diye ekledi, “insanların daha duyarlı olabileceği yerde.” Smirnova, kültürel nedenlerle Rusya'dan daha az baskı hissettiğini söyledi.

“Kulağa garip gelebilir, ama insanlar burada açık ve güzel olmaya çalışıyor,” dedi ve gülümsedi.

Rusya'da ayrılışlarına tepki ciddiydi. 2023'te Bolshoi Balesi adını web sitesinden sildi ve önceki görünümler için meslek listelerinde boş odalar bıraktı. “Galalarda Rus bale dansçılarıyla karşılaşıyorum,” dedi, “ama profesyonel kalıyoruz. Herhangi bir tartışma yapmamayı tercih ederim.”

Bir ilişki durdu: Ayda bir kez, son yıllarda antrenmanını St.Petersburg'daki Vaganova Akademisi'nde denetleyen ünlü öğretmen olan Ludmila Kovaleva'yı, Mikhail Bareyshikov ve Rudolf Nureyev dahil olmak üzere uzun bir bale ışık listesinin alma materyali çağırıyor. “Sadece benim için en iyisini istiyor,” dedi Smirnova Kovaleva hakkında. “Buraya gelmeye karar verdiğimde şöyle dedi:” Olga, bu onun sanatını başka bir şekilde açması için iyi bir fırsat olabilir. “