Olay sayıları artışa geçmişti: Çin’de 26 milyon şahsa test yapılacak

Muhabir

New member
Çin’in Şanghay kentinde, Covid-19 alarmı verildi. Artışa geçen Omicron mutasyonu kaynaklı olay sayıları sebebiyle yaklaşık 26 milyon nüfusa sahip kentte, 1 gün ortasında herkese toplu nükleit asit testi yapılacak.

Şanghay’daki son dalgayı denetim etmek için ülkenin tıbbi müdahale sistemi seferber edilirken, başta komşu eyaletlerden olmak üzere ülke genelinden yaklaşık 10 bin sıhhat çalışanının Şanghay’a takviye için gönderildiği belirtildi. Çin ordusuna bağlı kaynaklar, 7 askerî üniteye mensup 2 binden çok sıhhat işçisinin tedavi, test ve öteki alanlarda yardım sağlamak üzere kente sevk edildiği bilgisini verdi.

36 SAAT İÇİNDE TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Kentin birtakım noktalarında, vatandaşların sabah erken saatlerde test noktalarının önünde toplanmaları gerektiği bildirildi. Toplu nükleik asit testinin 36 saat ortasında tamamlanması bekleniyor.

Öte yandan, Şanghay sakinlerinden toplu nükleik asit testindilk evvel dün meskenlerinde süratli antijen testi uygulamaları talep edilmişti. Devlet medyasında yer alan haberlerde, konutlarından çıkmamaları istenen sakinlerin kapılarına antijen test kitleri ulaştırıldığı ve vatandaşların test sonuçlarını telefon uygulamaları üzerinden sıhhat sistemlerine yüklediği belirtilmişti.

HADİSE SAYILARI ÖNLEMLERE KARŞIN ARTIYOR

Şanghay’da geçen hafta 2 etaptan oluşan kısmi kapanma uygulanmaya başlanmış ve olay sayıları hafta boyunca artış göstermişti. Kentte dün 425 semptomatik ve 8 bin 581 asemptomatik olay tespit edilmişti.

Son Covid-19 dalgasında, 60 binden çok yeni hadise açıklanırken, çabucak hemen mevt bildirilmemişti. Çin’de Mart ayı başından bu yana 100 binin üzerinde hadise tespit edilmiş, Çin Ulusal Sıhhat Kurulu da dün Çin anakiçinde toplam 13 bin 267 yeni hadise kayda geçtiğini bildirmişti.

Çin, “dinamik sıfırlama” ismini verdiği salgınla çaba siyasetiyle toplu testler ve karantina uygulamak suretiyle virüsün yayılma zincirlerini kesmeye ve salgını denetim altına almaya çalışıyor.