Olaf Scholz, arka bahçedeki parti ve uzun süpermarket kuyrukları

Mezopotamya

New member
Şansölye, Friedrichshain’deki arka bahçedeki küçük partimize gelmedi. Bir komşunun aklına, Noel’den kısa bir süre önce herkesi yeniden bir araya getirmek gibi harika bir fikir geldi. Bir ateş tası, bir ızgara, yiyeceklerle dolu bir masa, basit. Davetiye ve bir liste koridorda asılıydı. Katılmak istiyorsanız oraya adınızı ve yanınızda ne getirdiğinizi yazardınız: sıcak şarap, çocuk punç, ızgara sosis, vegan köfte, İsveç hamur işleri. Sondan bir önceki sırada 2024 bütçesini getirme sözü veren O. Scholz’un adı vardı.

Komik olduğunu düşündüm ve mutlu bir şekilde oradan ayrıldım. Arabamız olduğu için bira kasasını almak istedim. Noel’e hâlâ birkaç gün kaldığını ve kesinlikle bu kadar kalabalık olmayacağını sanıyordum. Ama doluydu, çok doluydu.

Hatta tüm mahallenin en büyük süpermarketinin ve devasa bir otoparkın önünde. Alışveriş sepetini bekleyen insan sırası uzadıkça uzadı. İri bir adam çizgiyi geçti ve bir sonraki arabayı kaptı. Karşımdaki adam şunları söyledi: “Berlin tam bir pislik haline geldi. Bu yüzden köye taşındım.” Olaf Scholz’un bana verdiği iyi ruh hali kaybolmuştu.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Aşırı dolu bir sepet ve aşırı huzur

Süpermarket o kadar kalabalıktı ki arabamla bazı koridorlara bile giremedim ve sonunda kasadaki kuyruk mağazanın yarısına kadar uzanıyordu. Sinirlendim ve içimden küfrettim. Arkamda sepet dolusu ve coşkulu bir soğukkanlılığa sahip bir adam var. Perili bakışımı gördü ve “Panik yapmayın” dedi. Ben de aynısını yapmaya karar verdim. Her şey zamanla ilgiliydi ve öfkelendiğimde daha hızlı geçmiyordu.

Ben de bekledim, etrafıma baktım, başkalarının kızgın yüzlerini gördüm ve olumsuzlukları arkamda bıraktığım için mutlu oldum. Kafasında minyatür geyik boynuzları parıldayan bir pazarlamacı kasada oturuyordu. Mutlu bir şarkı mırıldandı ve şöyle dedi: “Başka kimsenin morali iyi değilse, bunu kendim yapacağım.”

Eşim “Lütfen süper yapıştırıcı alabilir misiniz?” diye seslendiğinde gülümseyerek mağazadan ayrıldım. Gözlerim Noel öncesi alışveriş cehennemine gitti. Tam küfür edecekken aşırı soğukkanlı adam yanıma gelip gülümsedi. Bir nefes aldım ve savaşa girdim.

Artık yalnızca son alımlar kaldı, ancak grev var. Neyse ki kızartma için ön sipariş verildi. Ancak mağazadaki kuyruklar her zaman özellikle uzundur. Belki ebedi bekleyiş için yanımıza katlanabilir bir sandalye ve bir kitap alırız. Ve huzur dolu bir sırt çantası.