Ömer İstek: Ozan Tufan hazırlıksız yakalandı!

PeLe

New member
Ömer İstek: Ozan Tufan hazırlıksız yakalandı! Premier Lig ekibi Watford’un U23 Kadrosu’nun teknik yöneticisi olan Ömer İstek, Fanatik’e açıklamalarda bulundu.

beraberinde İngiltere U17 Ekibi’nde da misyon yapan İstek, “İlkay Gündoğan, alanında dünyanın en güzellerinden biri. Türk futbolcuların Premier Lig’de olması epeyce özel bir şey. Evvelce bir Türk, İngiltere’de oynadığında şaşırılıyordu. Artık birden çok Türk oyuncu görüyoruz” dedi.

Watford’daki kiralık süreci yarım devir süren Ozan Tufan’la ilgili de sözler kullanan başarılı hoca, “Ozan’la pek fazla konuşma fırsatım olmadı. Premier Lig’e ahenk sağlamak için alanda daha fazla vakte muhtaçlığı olduğunu hissediyorum. Bence Premier Lig’in temposu onu hazırlıksız yakaladı. Bir oyuncu Premier Lig’de oynamak istiyorsa fazlaca çalışması, daima gelişim göstermesi ve disiplinli olması gerekir” diye konuştu.

‘Pep’i hayli seviyorum’

Premier Lig’deki şampiyonluk yarışından da bahseden Ömer İstek, “Pep Guardiola’yı epeyce seviyorum. Bu dönem da Premier Lig’i kazanabileceklerini düşünüyorum. City’le Şampiyonlar Ligi’ni kazanamadı lakin bu dönem kupayı alabilirler” yorumunu yaptı. Mesleğinde rol model aldığı teknik yöneticinin Pep Guardiola olduğunu söyleyen İstek, “Ben de Pep üzere atağı düşünen bir teknik adamım. Mayıs ayında UEFA Pro-Lisans’ımı alıp üst düzeyden maceralara hazır olacağım” kelamlarını sarf etti.

‘Ismael, Beşiktaş ‘ta başarılı olur’

Türkiye’de geçirdiği vakit içinderı unutmadığını söyleyen genç hoca, “Vahid Halilodzic, Ziya Doğan, Giray Burak, Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke ve Tolga Güçlü üzere isimlerle çalıştım. Giray’la hala konuşuyorum. Türkiye’den yeterli dostluklara sahibim” diye konuştu.

İngiltere Championship gruplarından West Brom’daki macerası daha sonrası Beşiktaş’a geçiş yapan Valerien Ismael’i de yorumlayan Ömer İstek, “Valerien, direkt oynamayı seven bir teknik adam. Lakin hamleye olduğu kadar savunmaya da büyük ehemmiyet verir. Beşiktaş’ta başarılı olacak bir teknik adam olduğuna inanıyorum” yorumunu yaptı.