Ode Yalıtım, Eskişehir’de inovasyon merkezi kurdu

Mezopotamya

New member
Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım, yatırımlarına devam ediyor. Eskişehir’de 100 milyon liralık yatırımla hayata geçireceği yeni üretim tesisinin inşaatına devam eden şirket, hem de Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini artırmak için bir inovasyon merkezi kurdu. Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde kurulan Greentech Ar-Ge isimli merkezin faaliyetlerine başlamasıyla bir arada ODE Ar-Ge ünitesi de bu merkezin bünyesine geçti.

“TÜBİTAK, KOSGEB ve AB projelerine odaklanacağız”

Greentech Ar-Ge hakkında bilgi veren ODE Yalıtım Pazarlama Yöneticisi Ozan Turan, “ODE Yalıtım olarak global yolculuğumuzdaki en kıymetli gücümüzü Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz kıymet ile bu alandaki yatırımlarımız oluşturuyor. Bu bakış açısıyla Eskişehir fabrikamızda dünya standartlarında bir Ar-Ge ünitesi kurup kuvvetli bir mühendis takımı oluşturmuştuk. Bu ünitemiz hem tek başına birebir vakitte TÜBİTAK iş birliği ile projelere imza attı. Artık bu alandaki çalışmalarımızı bir adım ileri taşımak için Greentech Ar-Ge’yi kurduk. Artık TÜBİTAK projelerine ek olarak KOSGEB projeleri geliştirecek, ayrıyeten Avrupa Birliği projelerine yönelik çalışmalar da yaparak memleketler arası arenada etkinliğimizi daha da artıracağız. Öte yandan üniversite-sanayi iş birliği ile daha fazla Ar-Ge odaklı çalışmayı ve farklı dallardaki Ar-Ge merkezleriyle ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Cironun yüzde 3’ü Ar-Ge ve dijitalleşmeye

Greentech Ar-Ge’de hem yalıtım, tıpkı vakitte farklı kesimlere hitap edecek yenilikçi eserler geliştirmeyi planladıklarını anlatan Ozan Turan, bunun için bir taraftan mevcut hammaddeler ile eser geliştirirken başka taraftan konvansiyonel olmayan hammaddeler de kullanarak inovatif eserler geliştirmek üzere projeler geliştireceklerini aktardı. Bu kapsamda gelecek üç yıl ortasında ODE’nin cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge ve dijitalleşmeye ayıracaklarını bildiren Turan, “Ar-Ge takımımızı de üç kat büyüteceğiz.” diye konuştu.