Oberbaum Köprüsü neden artık kokmuyor?

Mezopotamya

New member
İnternette Almanya'nın en güzel köprülerini ararsanız ilk önce karşınıza çıkar: Berlin'deki Oberbaum Köprüsü. Friedrichshain'i Kreuzberg'e bağlar ve bölgenin simgesidir. Dışarıdan bakıldığında neo-Gotik köprü gerçek bir mücevherdir; kırmızı tuğlalı cephe, başkentte popüler bir fotoğraf ve kartpostal motifidir.

Ancak yayaların çoğu şu ana kadar kapalı patika boyunca koştu. Çoğu zaman başkentin ziyaretçileri bile durup Spree ve Molecule Men'in muhteşem manzarasını hayranlıkla izlemeye zaman ayırmazdı. Ortaçağ manastırı tarzındaki yaya geçidi özellikle zorluydu. Ortalıkta dolaşan çöpler, evsizlerin çadırları ve hepsinden önemlisi keskin bir idrar kokusu, turistlerin ve Berlinlilerin buradaki izlenimlerini belirledi.

Meslektaşım, keskin kokuyla nasıl başa çıktığını anlatırken, “Köprünün başında her zaman nefesimi tutuyorum ve nefes almak zorunda kalmadan mümkün olduğu kadar uzağa gitmeye çalışıyorum” diyor. Uzun bir süre boyunca Oberbaum Köprüsü: dönüm noktası evet, iyi hissettiren yer hayır. Ancak bu son zamanlarda değişti. Kim düşünebilirdi?

Yoldan geçenlerle birlikte Oberbaum Köprüsü: Artık Spree manzarası için burada kalmaya değer.Thomas Meyer/Ostkreuz

Oberbaumbrücke: Hoş olmayan kokular yerine muhteşem manzara

Mahallede bir akşam yürüyüşü sırasında gözlerime (ve burnuma) inanamadım: yaya geçidi gerçekten temizdi. Klinik olarak temiz değildi ama görünürde çadır ya da uçan çöp yoktu. Hızlı bir nefes, Oberbaumbrücke'deki havanın şehrin geri kalanından pek farklı olmadığını gösterdi. Hatta hayatımda ilk kez, olağanüstü bir manzaraya sahip olduğunu keşfetmenin mutluluğunu yaşadığım küçük cumbalı pencereden, kendiliğinden öğürmeden içeri girebildim. Şimdiye kadar gezip görmekten çok ihtiyaçları gidermek için kullanılıyordu. Görünüşe göre birisi burayı gerçekten temizlemiş.

Friedrichshain-Kreuzberg bölge ofisi sorulduğunda (arması Oberbaumbrücke'dir), Oberbaumbrücke'nin evsizler için popüler bir geceleme noktası olarak bilindiğini söyledi. Ancak ilçede çadırda uyumanın hoşgörülmediği yerlerden biri.

Bölge ofisi sözcüsüne göre, çadırları ve sahiplerini kaldırmak için bu yerlerde dönüşümlü yoğun operasyonlar yapılıyor. Ayrıca mevcut: Asayiş Dairesi, Sosyal Yardım Dairesi, Yollar ve Yeşil Alanlar Dairesi ve Sağlık Dairesi. Modern resmi Almanca'da bu şu anlama gelir: “kamusal alanlarda evsizlik konusunda ofisler arası jour fixe”. Görünüşe göre Oberbaum Köprüsü son zamanlarda böyle bir günlük sorunun hedefiydi, evsizler taşınmak zorunda kaldı. Ancak ilçenin temizlikle hiçbir alakası yok. Köprüyü bölgenin hak ettiği bir dönüm noktası haline getirme şansını yakalayan BSR'ye özellikle teşekkür ederiz.

Burada düzenli temizliklerin dışında “özel bir temizlik işlemi” yapılmadığı biliniyor. Ancak BSR basın ofisine göre köprü en azından “en yüksek temizlik sınıfı 1a” olarak sınıflandırılıyor. “Burada meslektaşlarımız hem manuel hem de mekanik süpürme teknolojisiyle günde birkaç kez temizlik yapıyor.” Ortaya çıkan tek soru, “hızlı eylem” sonrasında bunun yeni temiz standardı korumak için yeterli olup olmadığıdır.